自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BA面口好差 今日睇到shiseido單支裝精華幾抵,見到除左套裝外滿千幾有套贈品送。咁就去問清楚,買兩支精華係咪都送。 BA望都唔望你答買大支裝精華無野送。
我話見到出面promotion counter寫額滿就送,佢本身無理我又唔應我。隔離係無客, 個男ba就淨係望黎望去咁。 到我重複問先講多句先答:‘大精華無野送’

我覺得奇怪去睇多次,先發現poster下面有行超細字字,中文係 咩限量套裝除外, 但英文係寫travel exclusive我先明原來大精華係屬於travel exclusive

其實講多句唔洗死,dfs依家d ba真係差左好多。 相比去韓國shilla /日本duty free, 人地服務真係好好多

伯爵府

如果我是你,放底走人算。
買野無需要受氣。

男爵府

asa2012 發表於 19-2-23 23:38
如果我是你,放底走人算。
買野無需要受氣。

但真係平左好多, 專櫃75ml要1050, dfs100ml 賣緊1150喳

大宅

畀面勳章

早幾年無咩自由行去就好態度,我都常常去買。
近年大量自由行去就變晒,無去好耐

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

包裝上有無寫係travel exclusive? 我多數係機場買,無乜服務,因為我無野問,揀好就拎去比錢,買幾千蚊都無野送

伯爵府

好憎去護膚、 化妝專櫃。 見你唔似大(陸)客, 就口黑面黑。

前排少左大陸人就笑口xx 咁, 而家多返d遊客又差過

子爵府

回覆樓主:

Shiseido都咁差

男爵府

janice1226 發表於 19-2-23 23:36
BA面口好差 今日睇到shiseido單支裝精華幾抵,見到除左套裝外滿千幾有套贈品送。咁就去問清楚, ...

抄佢牌、投訴佢

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

佢地只會serve大陸客

伯爵府

janice1226 發表於 19-2-23 23:40
但真係平左好多, 專櫃75ml要1050, dfs100ml 賣緊1150喳

是不是那支紅色的免疫力精華?
我都長期用,專櫃太貴,我多數在國泰機上買,2支有85折,咁價錢同DFS差不多

大宅

明白你,最唔鐘意d sales 呢種態度,好難受,仲要係自己好聲好氣問。可能佢地做慣大陸豪客一去到咩都唔問直接要十支廿支

珍珠宮

畀面勳章

moniko 發表於 19-2-23 23:54
好憎去護膚、 化妝專櫃。 見你唔似大(陸)客, 就口黑面黑。

前排少左大陸人就笑口xx 咁, 而家多返d遊 ...

因香港客麻煩又臭檔出哂名

珍珠宮

janice1226 發表於 19-2-23 23:36
BA面口好差 今日睇到shiseido單支裝精華幾抵,見到除左套裝外滿千幾有套贈品送。咁就去問清楚, ...

人哋不願做香港人生意

伯爵府

小肥兔 發表於 19-2-24 10:02
因香港客麻煩又臭檔出哂名

哦。。。 咁咪一拍兩散, 唔好係香港做香港人生意囉。

珍珠宮

畀面勳章

moniko 發表於 19-2-24 10:39
哦。。。 咁咪一拍兩散, 唔好係香港做香港人生意囉。

可惜香港人既臭檔已經海外聞名, 去到日本, 韓國, 台灣都唔受歡迎, 仲有人衰到去人地企偷貓

男爵府

唔止dfs
其他賣護膚品舖頭都係

香港人買野又唔係大量入貨
點同其他戰鬥力驚人既人而比
佢哋一lot 一lot咁買

有次我send email投訴cwb sogx chanex
好快有人覆我

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

好明顯人地既服務對象唔係你呢D買一件二件既香港人。香港D服務態度差到不得了,個個都好似懷才不遇至屈就做服務業咁,通常你客客氣氣,唔該前唔該後,賣野既瞟左你一眼之後,又覺得同你話不投機。

首頁

尾頁

跳至