自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

一直以來都認為是不能帶上機的,是嗎?謝謝

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

可以呀!!

珍珠宮

bkfans123 發表於 19-2-24 13:54

可以呀! 唔見左件行李就大鑊喇, 要揾cf開鎖

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆 bkfans123 的帖子

YES

Poyau    發表於 19-2-24 17:15

違規內容

伯爵府

回覆樓主:

可以。
過關時,要拎出過x光機。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

咁緊係可以啦,否則唔寄倉嘅乘客點返屋企啊

珍珠宮

可以,如果一大秋,過完X-ray,海關可能會要求開袋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

梗係可以喇!
放下自在

珍珠宮

唔係嘛,鎖匙又唔係攻擊性武器,點會唔帶得上機呀?你由細到大俾邊個誤導咗呀?

禁止訪問

珍珠宮

可以

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Why not

Poyau    發表於 19-2-24 17:16

公爵府

哎呀,我真係儍下傻下,去左咁多年旅行都係寄倉,返到屋企門口就開篋攞,超麻煩,近日見有報導講話有咩要寄倉有咩不要,先睇到屋企鎖匙係可帶上機,所以上來求證下,我真的白痴啊
謝謝各位回應我這愚蠢問題

公爵府

Charlotte_mom 發表於 19-2-24 14:15
咁緊係可以啦,否則唔寄倉嘅乘客點返屋企啊

係啦,因為每次屋企都會有人,所以無諗到

大宅

bkfans123 發表於 19-2-24 14:48
哎呀,我真係儍下傻下,去左咁多年旅行都係寄倉,返到屋企門口就開篋攞,超麻煩, ...

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

點解咁諗嘅?

水晶宮

kavenzou 發表於 19-2-24 14:20
可以,如果一大秋,過完X-ray,海關可能會要求開袋

我試過
天空之城, 快樂之地

大宅

咁有d 野你又估唔到的

我去美國帶左出奇旦 點知唔比上飛機

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

whyyou 發表於 19-2-24 14:22
唔係嘛,鎖匙又唔係攻擊性武器,點會唔帶得上機呀?你由細到大俾邊個誤導咗呀?
...

經樓主一問,你咁講,諗下其實都可算是攻擊性武器

Poyau    發表於 19-2-24 17:16

瑪瑙宮

Paradise_kiss 發表於 19-2-24 14:55
咁有d 野你又估唔到的

我去美國帶左出奇旦 點知唔比上飛機

因為“收埋”左未知嘅東西?

首頁

尾頁

跳至