自由講場

跳至

複式洋房

2019新春慶豚圓

過得開心咪得

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆 lucky888888 的帖子

只要生活在自己理想開心的環境內,那妳就成功了。

評價是人家口中出來的,正所為彩佢都傻

Poyau    發表於 19-2-24 17:20

侯爵府

2019新春慶豚圓

有樓有目標,供完唔使交租,有公全感,無樓就要交一世租,退休後又無公屋住,點算?心態好吾同

琥珀宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

lucky888888 發表於 19-2-24 13:57
過得開心咪得

冇錢又冇樓。。。。。。。申請公屋。

有錢, 又買不起樓。。。最苦。

有錢, 買得起, 不用供。。。幸福。
有錢, 買得起, 要供30年。。。未供都是負債。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

男爵府

回覆樓主:

有好過冇

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章

有會有安全感d(雖然我無)

珍珠宮

333s 發表於 19-2-24 14:13
冇錢又冇樓。。。。。。。申請公屋。

有錢, 又買不起樓。。。最苦。

仲有一種,供完30年,現金吾多,6X歲退休0收入,無奈

子爵府

如果兜兜轉轉 千金散盡後仍然為有樓無樓而煩惱 即係証明打從一開始嘅「活得開心」純粹係為左麻醉自己唔去面對個煩惱姐

伯爵府

自己唔在意就好
但眼見好多人話就話唔在意
平日就常常將 [無樓一身輕] 掛在口邊
就係越在意先會掛口邊
又點會真係生活得開心?

子爵府

2019新春慶豚圓

過得開心咪得

是但啦,訓街都得嫁,最緊要自己心底里開心就得

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

過得開心咪得

冇錯

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

蛋皇哥0127 發表於 19-2-24 14:06
回覆 lucky888888 的帖子

只要生活在自己理想開心的環境內,那妳就成功了。

人生苦短,活得開心比一切都重要

珍珠宮

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

kavenzou 發表於 19-2-24 14:30

點會呀? 現在有“ 逆按”這東西!

大宅

2019新春慶豚圓

kavenzou 發表於 19-2-24 14:30

有瓦遮頭已經好好, 唔好話有冇錢淨,
老咗咪問政府囉囉, 睇醫生都係入政府,
冇計啦!老咗萬般帶不走, 辛苦一輩子 ,
有咩都係留返啲仔女

侯爵府

2019新春慶豚圓

如果無仔女,無樓又無所謂,如果有仔女就為佢地日後有瓦遮頭而買。

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

睇自己點睇架者

Poyau    發表於 19-2-25 13:26

珍珠宮

2019新春慶豚圓

睇自己想點啦

大宅

有樓無樓有咩所謂,最緊要有錢!

複式洋房

係香港買樓 不如係香港租儲錢買其他地方

珍珠宮

jaycee_mami 發表於 19-2-24 14:46
點會呀? 現在有“ 逆按”這東西!

我初初返對逆按,但睇左個節目講退休,成個觀念都變曬

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊