自由講場

跳至

複式洋房

想調理身體,睇左4次中醫,每次大概3至5日但少少都感覺唔到好過,每次覆診都係同佢講無乜分別,
唔知應該再試多幾次定還是真係唔夾,有無人可以比點意見我

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

不皮突 發表於 19-2-24 16:46
想調理身體,睇左4次中醫,每次大概3至5日但少少都感覺唔到好過,每次覆診都係同佢講無乜分別,
唔知應該再 ...

我同中醫唔夾
轉過幾個中醫,就算啲人點樣話好好都唔得。 食藥食到會暈,唔止天旋地轉,係暈咗嗰啲
我冇再睇中醫或者食中藥啦
月光很美麗☺

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-24 16:59
我同中醫唔夾
轉過幾個中醫,就算啲人點樣話好好都唔得。 食藥食到會暈,唔止天旋地轉,係暈咗嗰啲 ...

食到暈 保重

大宅

回覆 crystal媽咪 的帖子

我都想睇中醫
能否PM我那幾位"幾好幾好"的中醫資料?

謝謝~!!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

chantings 發表於 19-2-24 17:04
回覆 crystal媽咪 的帖子

我都想睇中醫

你search泰山公德會,我以前睇過。 嗰陣時我上去睇下有三個中醫,好似冇得揀睇邊一個。冇記錯就唔收診症費,只收藥費同中醫房門前有個捐獻箱自由捐獻。
我直頭暈低咗唔關呢間事,嗰個已退休。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
月光很美麗☺

翡翠宮

Poyau 發表於 19-2-24 17:02
食到暈 保重

本身都容易暈。
嗰次醫師話星期日唔開,叫我執多包藥返屋企煲。我話唔識煲,佢話咁加重少少份量,叫我飲完先走。我飲完就暈咗喺個診所,半個鐘頭先醒返
月光很美麗☺

子爵府

唔知應該再 ...

.

複式洋房

crystal媽咪 發表於 19-2-24 16:59
我同中醫唔夾
轉過幾個中醫,就算啲人點樣話好好都唔得。 食藥食到會暈,唔止天旋地轉,係暈咗嗰啲 ...

之前都睇過幾個,睇左半年先覺得要轉,而家盡量想一唔得就轉,但唔知幾次夠未

翡翠宮

不皮突 發表於 19-2-25 08:27
之前都睇過幾個,睇左半年先覺得要轉,而家盡量想一唔得就轉,但唔知幾次夠未
...

我好容易知嗰個人夾唔夾㗎!
我睇幾次,一唔好就會有唔好嘅現象。 咁耐睇過幾個,大部分都係會令到我暈㗎!可能我體質異稟
月光很美麗☺

子爵府

我睇過好多,大部分份糸冇料。
最近帶小朋友睇,食左2日,一d都冇好到。
甘就帶佢去我平時睇開,佢話跟本用錯方但那個是區內最出名的。甘食新藥,好左。

侯爵府

2019新春慶豚圓 陪月勳章

唔知應該再 ...

我會已當唔夾處理。

伯爵府

中E係人夾人,我/C6久咳會睇中E,浸會.....中E / 或深水埗近太子中心老中E,因經過見多人看病所以睇過.不出全名了,免以為.....
世上千百萬人,不求別人幫助.只不求被惡攪已很感恩

公爵府

唔知應該再 ...

中醫一向都慢幾拍,因為唔係一食即好,所謂要慢慢調理

複式洋房

2019新春慶豚圓

唔知應該再 ...

中醫真係人夾人架,我都唔係話一睇第1,2個就夾到,我而家睇開康和堂,但身體都要幾個月先慢慢改善到,你睇下同佢地夾唔夾到

複式洋房

DorotheaSun 發表於 19-2-25 10:31
中醫真係人夾人架,我都唔係話一睇第1,2個就夾到,我而家睇開康和堂,但身體都要幾個月先慢慢改善到,你 ...

最慘係唔知幾時要停,有d話岩既1,2次已感覺到有好轉,
有d又話要睇幾個月,加上我中係調理
以前睇過兩個,雖然最後唔夾,
但初睇係有少少好左,根住病情反覆,所以先睇咁耐
但呢個由睇前睇後完全無分別,我睇調理,其中一樣病徵係我胃唔好,
間中會痛,食少少野頂住,但食完藥,只係呢樣都無好過
其他面色,舌頭呢類長期功夫更加唔洗講
我今日個胃又痛,我諗我都係轉過個

複式洋房

2019新春慶豚圓

不皮突 發表於 19-2-25 13:42
最慘係唔知幾時要停,有d話岩既1,2次已感覺到有好轉,
有d又話要睇幾個月,加上我中係調理
以前睇過兩個 ...

希望你快D搵岩中醫醫返好

跳至
熱門主題