坐月心得

跳至

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

知道開刀會較少,但我在醫院第3晚已無咩,返到屋企已經轉用護墊而且一d都無

係呢2日去洗手間時至抹到小小紅色,但墊仍然係乾淨的,請問有JM都係咁嗎?

惡露太少係咪有問題?

大宅

回覆 wowobibi 的帖子

我記得之前開刀都係差唔多咁樣,除咗第一日多啲之外,之後已經好快無咩惡露

男爵府

HOPEFORBB 發表於 19-2-25 17:08

我記得之前開刀都係差唔多咁樣,除咗第一日多啲之外,之後已經好快無咩惡露

好的,謝謝你的回覆

我係自己驚會唔會流得唔好出唔到黎

2019新春慶豚圓

Hi wowobibi ,醫生會係剖腹生產手術中直接取出胎盤,媽媽體內殘留胎盤組織、子宮、陰道排出的分泌物(惡露)一般會比較順產少, 媽媽可以通過觀察子宮底黎判斷產後子宮恢復情況,剛生完的子宮底,可以由肚臍摸得到,如果子宮收縮得好就慢慢唔會再摸到子宮,隨住子宮底位置改變,都可能仲會有少少惡露流出,一般唔需要太擔心。BB幾大呀?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊