自由講場

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

同學仔媽咪話佢妹妹嫁咗去新加坡有錢人家後都好進取,開頭進修英文,考車牌(屋企有司機),考會計牌(以前做會計),後來做網上投資......

做少奶奶都要搞咁多嘢,唔係去旅行,食high tea就得咩

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

syne403 發表於 19-2-25 13:17
同學仔媽咪話佢妹妹嫁咗去新加坡有錢人家後都好進取,開頭進修英文,考車牌(屋企有司機),考會計牌(以前做會計 ...

增值自己有咩唔好

公爵府

回覆樓主:

去旅行同日日tea都要有伴啦,日日食唔悶咩,有錢人最好處係生小朋友唔使湊,每個小朋友都有專屬工人,唔使理屋企立雜野(唔使買餸煩今日食咩餸,屋企廁紙洗潔精幾時用完又要等特價先買),有司機有工人又唔使趕住接放學,如果我咁得閒都已經讀左幾個學位

大宅

最憎hea,人生冇目標超無聊,有錢有強大後盾其實最啱搞搞震

男爵府

2019新春慶豚圓 MommyPanel勳章

同學仔媽咪話佢妹妹嫁咗去新加坡有錢人家後都好進取,開頭進修英文,考車牌(屋企有司機),考會計牌(以前做會計 ...

做得有錢人太太,梗係要upgrade 下自己....處於上流社會,點都要見人,幫下老公生意都好

子爵府

可能之前要返工,冇咁多時間學咁多野;亦可能嫁咗有錢人之後眼界闊左,知道自己唔增值好快比人淘汰,總之肯學野都係好事嚟

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

黎姿係一個好例子, 她都嫁左有錢人, 仍好努力打理弟弟的公司

大宅

回覆樓主:

文化太低好難上大枱,窮家女嫁過去淨係飲飲食食,應該好快玩完。

侯爵府

2019新春慶豚圓

ms_maybb 發表於 19-2-25 13:27

做得有錢人太太,梗係要upgrade 下自己....處於上流社會, ...

男人,特别有$男人,真係會愛自己人世嗎?
增值自己,靠自己永遠最穩陣

自己有咁上下,講嘢敢到大聲D
子女見到媽咪上進,也會上進

大宅

都會架。唔駛愁錢,有職業自由去追求理想。多好呀。

水晶宮

俾你識到有錢人,如果冇文化冇眼光冇見識冇儀態,一樣好快玩完

琥珀宮

醒!叻女。

侯爵府

2019新春慶豚圓

俾我都一定會!由外到內都upgrade

伯爵府

一個個人的性格。

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

你睇陳山聰,早幾年湊住女朋友,有冇見佢進取過?現在分左手反而見到佢肯努力。

大宅

2019新春慶豚圓

要增值自己先有用架

男爵府

回覆樓主:

聰明人,入到上流社會圈子,都要識體面!

珍珠宮

回覆樓主:

做人有上進心係好事~
不過我覺得咁樣都算係命苦,如果係好命,唔駛搞咁多野!
所以我一向唔會刻意揀個有錢男人,只求搵個包容我懶嘅男人!

大宅

emimi 發表於 19-2-25 13:22
去旅行同日日tea都要有伴啦,日日食唔悶咩,有錢人最好處係生小朋友唔使湊,每個小朋友都有專屬工人,唔使 ...

珊瑚宮

梗係啦,唔增值自己,同富貴老公差距愈來愈大,有錢男人成日見到有本事又靚的女人,點同人爭?

P.S.:我有親戚都係咁,要KEEP住上進增值,以前唔會去做既嘢為咗出得廳堂佢而家係會做既,打個比喻,花瓶隨時可以換過新,但有升值能力的花瓶先會俾人長期KEEP住架麻,咁當然啦,佢平時都會HIGH TEA,遊埠既,生活係歎既但都要雙管齊下架

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊