家庭理財

跳至
[金融投資] 1398是否開車?

首頁

尾頁

大宅

2019勳章

如題

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KATHY3706 發表於 19-2-25 15:18
如題

!!??
月光很美麗☺

大宅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-25 15:25
!!??

是否發力「升升升」
停左6元以下好耐

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

KATHY3706 發表於 19-2-25 15:26
是否發力「升升升」
停左6元以下好耐

哦……
今日好多都跌,佢同939就升, 可能發緊力啩

利申:而家淨係得番939

月光很美麗☺

大宅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-25 15:28
哦……
今日好多都跌,佢同939就升, 可能發緊力啩

我仲未到家鄉
希望今次吾會失望(emoji)
939 一向比1398升得快

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

回覆 crystal媽咪 的帖子

好吸引~好想買

翡翠宮

KATHY3706 發表於 19-2-25 15:30
我仲未到家鄉
希望今次吾會失望(emoji)
939 一向比1398升得快

1398之前唔記得幾多錢,不過賺咗走曬.939都有賺,不過唔多,所以可以等下先
月光很美麗☺

翡翠宮

蛋皇哥0127 發表於 19-2-25 15:31

好吸引~好想買

咁得意嘅。理財版好多人都係升嘅時候先至買。 早幾日講3號煤氣,我話差唔多最高位放。啲人就話想入
月光很美麗☺

大宅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-25 15:35
咁得意嘅。理財版好多人都係升嘅時候先至買。 早幾日講3號煤氣,我話差唔多最高位放。啲人就話想入
...

我手上有貨
當時上到7元
貪心無放
擺下擺下 息都收埋 都未返到家鄉

珍珠宮

寧買升 ~

莫買跌 ~

C9 仔錢,係禁架那 我講自己

翡翠宮

KATHY3706 發表於 19-2-25 15:40
我手上有貨
當時上到7元
貪心無放

我以前就係咁,諗住高處未算高,錯過咗好多次。 而家計過賺得唔少就走啦,試過跌返落嚟等咗好耐
月光很美麗☺

翡翠宮

蛋皇哥0127 發表於 19-2-25 15:47

寧買升 ~

我通常買銀行股/公用股。我同你調轉,我買跌 。升時候先放
月光很美麗☺

大宅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-25 17:02
我以前就係咁,諗住高處未算高,錯過咗好多次。 而家計過賺得唔少就走啦,試過跌返落嚟等咗好耐 :thinking ...

939⋯⋯7.9高追
跟住 ...(emoji)(emoji)一等就10年先到返家鄉
所以賺到就走
切記高追
現在恆指噤高 都係....持觀望態度比較好

翡翠宮

KATHY3706 發表於 19-2-25 17:06
939⋯⋯7.9高追
跟住 ...(emoji)(emoji)一等就10年先到返家鄉
所以賺到就走

切記高追 切忌高追
我唔會高追㗎!我而家嗰啲唔係好耐。之前走咗幾轉,而家手頭上嗰啲$6.x入
月光很美麗☺

大宅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-25 17:13
切記高追 切忌高追
我唔會高追㗎!我而家嗰啲唔係好耐。之前走咗幾轉, ...

我手上的都係一年貨仔
6.x 入
總之7就走
請問仲有咩心水股
我388都like
現價極高
要候好位

珍珠宮

crystal媽咪 發表於 19-2-25 17:03
我通常買銀行股/公用股。我同你調轉,我買跌 。升時候先放
...

我都有排跌個啲,但係好難排
2388 我 想 31, 點都入吾到

翡翠宮

KATHY3706 發表於 19-2-25 17:16
我手上的都係一年貨仔
6.x 入
總之7就走

388,我$14x嗰陣時走曬. 我唔貪心,賺咗就走。冇諗過咁高

而家睇緊3、939、2388, 等跌時候才入。
利申: 3號早兩星期高位走曬,其他仲有
月光很美麗☺

大宅

2019勳章

crystal媽咪 發表於 19-2-25 17:20
388,我$14x嗰陣時走曬. 我唔貪心,賺咗就走。冇諗過咁高

而家睇緊3、939、2388, 等跌時候才入。

11我168位入左
185 放晒 估吾到癲到噤
都係果句
賺左就算

939⋯⋯吾玩 果10年等得太苦 有心理關口
388 係下個 target
祝你....豬年「大豐收」

翡翠宮

蛋皇哥0127 發表於 19-2-25 17:19
我都有排跌個啲,但係好難排
2388 我 想 31, 點都入吾到 :happy ...

早排跌到$27.x(2388), 有人pm問我入唔入??我話差唔多係低價,可以留意。但自己唔得閒入,過幾日升返曬
激到我死
月光很美麗☺

翡翠宮

KATHY3706 發表於 19-2-25 17:22
11我168位入左
185 放晒 估吾到癲到噤
都係果句

大家咁話。
11好多年前都買過,都係賺咗就走咗。我冇情意結。
5有段時間上到$90。當日唔得閒放,之後一直跌落嚟,唔再買5。我而家淨係想賺多啲走咗去。 匯豐都幫我賺過錢,但而家好唔掂
月光很美麗☺

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊