自由講場

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

上格價網買電器,比連鎖平6,7百元,送貨付款,但朋友講話雖然買行貨,但里面部機可能係翻新機,所以代理平價比ed電器舖平賣. (有錯誤請更正)

象牙宮

回覆樓主:

翻新機意思係退貨重新包裝?

珍珠宮

花花姐 發表於 19-2-25 19:21
上格價網買電器,比連鎖平6,7百元,送貨付款,但朋友講話雖然買行貨,但里面部機可能係翻新機,所以代理平 ...

拿,以我所知就唔會的。
除非係安裝完,整極都壞,最後代理換過部機比你,就有可能係翻新機。

大宅

Poyau 發表於 19-2-25 19:27
翻新機意思係退貨重新包裝?

別墅

回覆樓主:

買過無數次,冇問題

有時甚至係代理送來,網店只是幫你落單俾代理

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

幫公司買過,唔覺係翻新機呀

珍珠宮

回覆樓主:

有聽過電視機有可能,其他三電少d

珍珠宮

回覆樓主:

不過係做過連鎖電器鋪既人放料,唔知堅唔堅,佢話有小問題既,會經代理維修完,再pack番,賣比d細行

男爵府

我又唔會介意喎,總之有同一個條件保養,照用。
我試過部機有小問題同係水貨,但代理肯認頭,我照用。平左就係平左。呢個先最實際。

男爵府

2019新春慶豚圓

其實連鎖店售價貴,係因為代理會睇實佢地嘅定價,要依建議零售價格去銷售。

以前試過電器舗執笠,大公司始終可以俾到客戶信心,售價較高都嘅。支持品牌價值,都要高昂厂廣告費投入。

網店係可以隨時執笠,好多無實體店,或者只係樓上舗。有單先至去代理取貨,或者由代理送貨,成本低自然可以降價促銷。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

呢d鋪通常都係代理送貨,件貨唔會經過間鋪又點會呢?

大宅

竇漪房 發表於 19-2-25 20:52
呢d鋪通常都係代理送貨,件貨唔會經過間鋪又點會呢?

間網店唔係代理送貨,係自己送或者到店自取

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有原廠保養,應唔係翻新機。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

唔信。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我買過大家電是代理直送,小家電上過工業區貨倉自取,冇問題的。
連鎖店貴在個brand,同舖租人手

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊