自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

話時新年時要體驗下港珠澳大橋,於是去左中山台山玩下,住既其

中一間酒店收不到香港既電視台,咁唯有睇下珠江台或珠江電影台喇,

而睇戲其間,成生嗰套"狂怒沙暴"廣告就狂LOOP,係一個廣告時段

一次過重覆佢個廣告至少三次,而佢個廣告係好長好長架,原先我

以為係為套戲做廣告添。

不過睇真d,原來好似係叫人融資眾籌,大約又話阿凡達全球收幾多

億,而成生預期都會有幾多億,又大約話投資者可通過版權認購方

式黎投資,黎獲得票房分紅。(大約)

仲有個二維碼可以諮詢喎。

我8,上網查過,又話係有可疑,但又可咁公開賣廣告?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

另話:珠江電影台有d戲都幾有趣,有d响香港我都未睇過(而播既有d係n年前香港戲),當日我睇嗰套應係n年前既動

作搞笑既,男女主角我都唔識,可能係袁家班既,其中最喜出望外係有吳孟達(幾後生呀),

做殺手,奸角,就係因為成生個廣告太長,搞到我睇唔晒套戲,因為趕住走,最

後唔知吳孟達角式點收科喇。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

my005 發表於 19-2-26 10:48
另話:珠江電影台有d戲都幾有趣,有d响香港我都未睇過(而播既有d係n年前香港戲),當日我睇嗰套應係n年前既 ...
套戲叫咩名?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

賺硬駛益街外人?

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

翡翠宮

yaabb 發表於 19-2-26 10:54
套戲叫咩名?

吳孟達嗰套? 我一下又唔記得左,我都想揾返黎睇開頭同結局。(我只睇左中段)

女奸角係以前tvb嗰個劉雅麗,唔係我和春天嗰個。

翡翠宮

rabbit75 發表於 19-2-26 10:56
賺硬駛益街外人?

我都有咁既疑問呀。當時心諗,個版權唔通好貴,而要融資?

翡翠宮

諗深一層,我要改改標題名,應該係成蟲套戲"版權"要融資眾籌? 咁至正確。

別墅

my005 發表於 19-2-26 10:59
吳孟達嗰套? 我一下又唔記得左,我都想揾返黎睇開頭同結局。(我只睇左中段)

女奸角係以前tvb嗰個劉雅麗 ...
電影何方神聖?

my005    發表於 19-2-26 11:14

翡翠宮

yaabb 發表於 19-2-26 10:54
套戲叫咩名?

查到喇,叫"何方神聖" ,原來男主角係劉家榮,真係唔記得佢個樣囉。

別墅

my005 發表於 19-2-26 11:13
查到喇,叫"何方神聖" ,原來男主角係劉家榮,真係唔記得佢個樣囉。
...
1981年,好舊

翡翠宮

yaabb 發表於 19-2-26 11:22
1981年,好舊

係呀,珠江電影台有時播n年前香港片,有d戲我香港聽都未聽過架,睇下當懷舊囉。(其實無咩台啱睇,求

其揾d廣東話既睇下囉。)

別墅

2019新春慶豚圓

咩電影呀??

翡翠宮

sinaman167 發表於 19-2-26 11:27
咩電影呀??

你考我記性?成生嗰套咪寫左叫"狂怒沙暴"。

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

my005 發表於 19-2-26 11:34
你考我記性?成生嗰套咪寫左叫"狂怒沙暴"。

my005    發表於 19-2-26 15:06

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊