自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

creambb 發表於 19-2-26 17:26
Asok bts 附近好多呀,啱啱住完 Arte hotel又平又大

我都住過呢間,本來book 兩房仲upgrade 左suite 俾我地,有一個企缸廁所另一個浴缸廁所,可惜浴缸廁所水壓嚴重不足,完全出唔到熱水,叫左人整都整唔到,而企缸廁所個淋浴花灑又勁滴凍水,沖涼要行出少少先唔會滴到。。。

Other than that 樣樣都唔錯,又近terminal 21 又近BTS仲有間24小時超市同兩間superrich 係附近,係附近冇咩夜市。。。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

littlehoneymum 發表於 19-2-26 16:56
各位,請問曼谷有冇D $800 左右或以下的酒店介紹 ? 交通方便,最緊要唔好有污糟嘢,我好驚㗎,多謝大家先 ...
咪甘神化喇,....................無都比你覺得有,小心財物

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

littlehoneymum 發表於 19-2-26 16:56
各位,請問曼谷有冇D $800 左右或以下的酒店介紹 ? 交通方便,最緊要唔好有污糟嘢,我好驚㗎,多謝大家先 ...
仲有怕就去YOUTUBE佢地有好多呢類資料

公爵府

回覆 cat_hellobb 的帖子

多謝你

大宅

cat_hellobb 發表於 19-2-26 17:17
hyatt place bangkok sukhumvit

新酒店,好方便BTS PHROM PHONG站,有3個商場,有FOOD COURT,有超市,有一座 ...

舊年住過,好新,早餐唔錯。

rainbowchuuu3    發表於 19-2-27 14:16

大宅

creambb 發表於 19-2-26 17:26
Asok bts 附近好多呀,啱啱住完 Arte hotel又平又大

Arte前年住過,唔錯。

水晶宮

good_pig 發表於 19-2-26 17:18
水上市場同鐵路市場,完全唔係曼谷市中心來的

同意,最好租車去遊覽,幾遠下,仲要留意水上市場開放日子和時間。

珍珠宮

good_pig 發表於 19-2-26 17:17
holiday inn express 近mbk 是ok的
新淨

Yes 曼谷budgeted 一人遊不二選,自己帶 shampoo body wash 就 perfect, 沖涼水夠熱,早餐 ok, 房光猛, WiFi 夠

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

nsychristy 發表於 19-2-26 20:40
Yes 曼谷budgeted 一人遊不二選,自己帶 shampoo body wash 就 perfect, 沖涼水夠熱,早餐 ok, 房光猛, Wi ...

早餐都不過不失,樓下有間按摩都ok

珍珠宮

good_pig 發表於 19-2-26 20:49
早餐都不過不失,樓下有間按摩都ok

附近有七仔,步行距離去晒幾個最大商場,近 BTS 站
去 bkk 來回機場同景點我鍾意撘BTS

花一天整天做 spa 都好值

good_pig    發表於 19-2-26 21:32

侯爵府

elsa0197 發表於 19-2-26 20:15
舊年住過,好新,早餐唔錯。

我住過,反而覺得早餐最差,房又唔掂……唔會有下次

wcl    發表於 19-2-27 22:35

公爵府

回覆 good_pig 的帖子

多謝

公爵府

回覆 happyty 的帖子

唔該你 ! 兩人都租車嗎 ? 打的 ?

水晶宮

littlehoneymum 發表於 19-2-26 21:04

唔該你 ! 兩人都租車嗎 ? 打的 ?

上次我們一行4人就租車,$5xx包8個小時(去左水上市場和美攻鐵路),沿途見兩個鬼佬坐的士來,不知幾錢呢!

公爵府

你仲有冇租車電話 ? Thanks !

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

又平算新有Nana Travelodge,不過距離BTS行約十分鐘,但附近街道非常旺,唔怕餓親,有按摩店

水上巿場非常遠,可以book Klook一日遊,我都book咗,仲book埋機場接送同sim card

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

stkyo 發表於 19-2-26 21:28
又平算新有Nana Travelodge,不過距離BTS行約十分鐘,但附近街道非常旺,唔怕餓親,有按摩店

水上巿場非常 ...

早好多年..未興用KLOOK...我自己坐VAN仔去鐵路市場...坐到呆

珍珠宮

2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我要做媽媽 發表於 19-2-26 17:24
留毛,啱好最近都有計劃

X2
珍惜 感恩
You got this!!

水晶宮

littlehoneymum 發表於 19-2-26 21:20

你仲有冇租車電話 ? Thanks !

我們在香港訂了先,用Hopetrip 呢個網訂。

公爵府

回覆 cat_hellobb 的帖子

在 Siam 嗎 ?

首頁

尾頁

跳至