自由講場

跳至

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問訂左件貨後,運費係咪要等賣家再報價?thx

男爵府

係呀!佢哋會send email 給你confirm

珍珠宮

回覆樓主:

我唔識玩樂天,日本amazon好似易好多,同淘寶一樣,按buy now,有香港地址,有信用卡,只要最後唔confirm,就睇到運費

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

sandwich 發表於 19-2-26 17:04
請問訂左件貨後,運費係咪要等賣家再報價?thx

間店會係1至2天send email比你confirm運費,大部份店舖會要求你回覆電郵confirm接受先會寄貨架,所以要睇清楚。

伯爵府

debby1328 發表於 19-2-26 18:00
間店會係1至2天send email比你confirm運費,大部份店舖會要求你回覆電郵confirm接受先會寄貨架,所以要睇 ...

但我見到樂天果度已經要填信用卡等入數資料

珍珠宮

間店會係1至2天send email比你confirm運費,大部份店舖會要求你回覆電郵confirm接受先會寄貨架,所以要睇 ...

如果咁都幾煩,amazon 易用好多

男爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

sandwich 發表於 19-2-26 18:01

信用卡資料要入架,因為你㩒得制佢預你係買。

伯爵府

debby1328 發表於 19-2-26 19:05
信用卡資料要入架,因為你㩒得制佢預你係買。

明白,thx

伯爵府

有冇得揀速遞公司?

珍珠宮

sandwich 發表於 19-2-26 18:01

係要預先入信用卡資料。

如寄日本集運中心,去集運中心嘅運費就會計埋落張單,確認落單後樂天系統會send email俾你,之後會再收到店家確認email同出貨email(全部吾駛覆)。

如寄香港,運費吾會計入單,確認落單後樂天系統一樣會send email俾你,店家會再通過email報運費,你回覆email(可除消單),再由信用卡扣數出貨。

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊