自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

屋企人今日睇私家診所話有白內障,話可以出信轉介公立。但通常要排一年以上。。

老人家係兩隻眼都有,政府有無資助去私家做或者可以排快d??

麻煩哂jm

大宅

trianglefly 發表於 19-2-26 17:12
屋企人今日睇私家診所話有白內障,話可以出信轉介公立。但通常要排一年以上。。

老人家係兩隻眼都有,政府 ...

有D區議會嘅議員辨事處有5仟元資助有海報睇到架!希望幫到你!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我爸舊年私家話幫佢做,我叫佢寫信去政府睇下點(唔急)
等左9個月,第一次睇,今朝至同佢去完,呆左2.5小時醫生話「可以觀察一年後覆診」

大宅

trianglefly 發表於 19-2-26 17:12

老人家係兩隻眼都有,政府 ...

我無記錯係拎信去政府排期,見醫生時問去私家做係咪有資助,跟住就比醫生名單你去揀咁上下。

大宅

其實醫生係睇情況,我媽情況差,好快有得做。

wcpcelia    發表於 19-2-26 18:42

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

剛有個朋友去左深水埗盲人診所到做,聽佢講約15k一隻眼。(我只聽到係咁多,

無再詳問。)

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

政府嗰個計劃叫耀眼行動,但吾知仲有無,打去醫院管理局23006600問下

www.ha.org.hk/ppi/cataract

大宅

Charlotte_mom 發表於 19-2-26 18:05
我爸舊年私家話幫佢做,我叫佢寫信去政府睇下點(唔急)
等左9個月,第一次睇,今朝至同佢去完,呆左2.5小 ...

下,等左九個月都無手術做

大宅

A仔媽咪 發表於 19-2-26 18:08
我無記錯係拎信去政府排期,見醫生時問去私家做係咪有資助,跟住就比醫生名單你去揀咁上下。
...

mark 低要問政府醫生先,唔該哂

首頁

尾頁

跳至