自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

自己幾十歲人仔都生埋都唔識理財同計劃,仲要去投機,叫身邊嘅人點幫。
人哋唔幫,唔可以話人哋掛住睇馬騮戲。每個人都有自己嘅事同家庭去照顧。點解投機時會預一定有人幫呢。咁大個人,要識得量力而為。

FJmom    發表於 19-2-27 00:47

子爵府

什麼原因,欠債多少,亦絕不應殺埋個仔

子爵府

Kittymummy 發表於 19-2-26 22:00
可能欠落好多錢,見儘人情冷暖。或者有諗過交個仔比親友,但受唔禮貌對待後一時諗歪左都唔出奇。
...

九乘九

珍珠宮

babyhowie 發表於 19-2-26 21:44
https://www.sundaykiss.com/376949/最-hit-熱話/時事熱話/西營盤-燒炭-3屍-自殺案-夫婦-炒股-失利-欠債-10 ...但如果你識個事主,知道佢地財困,
如果揾到五個朋友,一人借兩萬,
咁個小朋友就唔洗死

就算佢地只有十萬欠款,
事主朋友/親戚都唔肯借, 你亦唔可以怪佢地,
首先, 千錯萬錯都唔應該將罪名推比唔肯借錢o既人,
其次, 明知係炒股, 更唔會借, 炒股同賭冇分別

good_pig    發表於 19-2-27 00:14

用戶要求終止服務

睇過一啲網上留言,話欠債幾百萬

用戶要求終止服務

走到呢步好悲哀,旁人睇係為錢,但當中佢哋因爲走錯路,收唔到科,面對嘅我哋唔會諗到,再討論都冇意義,希望一家人安息

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆樓主:

我唔信只係十萬。P loan借唔倒的話,一個親友借一萬,10個人幫都夠。况且女事主做地產,買賣多幾次都袋幾萬,未到絕境。

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

隔離post 話按埋亞媽層樓都未還哂

別墅

https://www.sundaykiss.com/376949/最-hit-熱話/時事熱話/西營盤-燒炭-3屍-自殺案-夫婦-炒股-失利-欠債-10 ...

另一個新聞話佢地欠債幾百萬wor.....

用戶要求終止服務

朱古力妹妹 發表於 19-2-26 22:19
咁本身股票就係可升可跌!

投資不嬲都有風險,又唔可以話見盡人哋人情冷亂嘅~!人地唔借錢俾佢都好正常 ...

依家有冇追佢還?

水晶宮

https://www.sundaykiss.com/376949/最-hit-熱話/時事熱話/西營盤-燒炭-3屍-自殺案-夫婦-炒股-失利-欠債-10 ...

你要明白,而家好多人借左唔還,少左好多人借錢比人

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唉,細路可憐。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

babyhowie 發表於 19-2-26 22:27
咁佢亞媽之後都好大鑊喎!

唔知詳情。仔女有事,亞媽出手幫都係正路。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

有時果D.. 波浪紋, 好兄弟 害死人囉
講到借錢好似 冇乜大不了咁..
利疊利還唔到 去借 2,3 線財仔.. 無底深潭

隔哩討論區, 果D打手 成日話跟邊個搵食
當佢神咁拜 +

另外

衍生工具

係害死人

力不到, 不為財
個天唔會跌錢比你架

寶石宮

2024年龍年勳章

小朋友係 無辜
幸福可以好簡單

珍珠宮

babyhowie 發表於 19-2-26 22:27
咁佢亞媽之後都好大鑊喎!

死左仲要害埋佢媽媽

Ryanma    發表於 19-2-27 11:02

伯爵府

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

應該唔止咁少...

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

Kittymummy 發表於 19-2-26 21:48
On 點cc 話因炒股欠幾十萬,另外仲有幾百萬數。

應該不是十萬變輕生,我估計應該有幾百萬~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

子爵府

大力大力 發表於 19-2-26 22:55
應該不是十萬變輕生,我估計應該有幾百萬~

最多咪破產,何苦要咁

首頁
12345...8

尾頁

跳至