婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

我同99唔啱
我同佢一年見幾次啦
孫就一星期一至兩次
佢咁得閒想日日見
No way

珍珠宮

sheepsheepvo 發表於 19-2-27 10:11
本身我心入面雖然唔想,但都有照俾佢睇孫,上次活動就係得老公同仔去。但後尾得知奶奶話:個女人唔黎仲好 ...
如果我肯定99有咁講,我唔會再俾佢見個孫

琥珀宮

sheepsheepvo 發表於 19-2-27 00:15
奶奶私下鬧我既voice msg唔小心send左去男家group俾我聽到,因為佢講既嘢太過份,我同老公都好嬲!
其實如 ...

唔比見孫唔合理,個仔你老公有份,你老公有權帶個仔去見佢阿媽!

男爵府

個孫就睇你老公有幾支持你, 但好多老公都係就算老母點都覺得老母情有可原, 所以你咪做太絕, 你受委屈但都大體就絕對加分。

你自己就永世咪見, 反正大家都清楚曬, 交戲都費事啦。

te quiero mucho mi amo

大宅

我覺得平時可以唔見, 仲要多D同C6呻好慘, 明明對99有心佢都成日中傷我, 減少D見面唔想老人家勞氣咁等等. 如果唔係佢成日係C6面前話你, 講講下你C6都會入左腦.

不過大時大節一定要見面, 禮要做足. 如果唔係咪落人口實? 你99仲唔唱多你几成? 人地見你唔到就會信晒佢講.

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

sheepsheepvo 發表於 19-3-5 13:37
有時我會諗,第日個仔大喇,問我點解媽咪你唔黎,我真係唔知點答
...

我冇大問題,我女 自己都feel到嫲嫲好煩, 無厘頭咁惡, 佢自己都唔鍾意返去, 基本上而家只有新年會返。
總有離別的時候

複式洋房

sheepsheepvo 發表於 19-2-27 00:15
奶奶私下鬧我既voice msg唔小心send左去男家group俾我聽到,因為佢講既嘢太過份,我同老公都好嬲!
其實如 ...

子爵府

回覆樓主:

樓主如果我是你,呢啖氣我吞唔落,我做得出連孫都唔比見,話我小氣都係咁話。樓主仲要顧及自私自大99嘅感受,非常難得,骨子裏是個好新抱!

翡翠宮

其實如 ...

自己不出席,老公自己返男家或任何男家活動。不用预你。

男爵府

sheepsheepvo 發表於 19-2-27 10:36
就係我個死蠢老公唔小心爆響口話左我知 ,我估仲難聽既說話佢應該隱瞞左。 我不嬲唔鐘意奶奶但 ...

如果佢講得出口,你老公都聽唔少的話,我覺得你真係可以以後唔見佢,至於佢個孫,你老公會帶佢去咪去吓囉,不過如果轉頭有D乜事再發生就唔好話點解連個孫都唔比見

男爵府

s_for_samantha 發表於 19-2-27 18:02
如果佢道歉都吾識 我覺得你直頭可以中秋先再上去。 如果係我都吾想老公帶孫去見佢 不過真係要睇你 ...

比我的話係永遠都唔會再去見佢地,大方都要睇吓對方識唔識欣賞,如果唔系會變(飯賤)

公爵府

牛年勳章

如果係我,我會5見,但孫會由佢見

男爵府

回覆樓主:

唔好見99啦!人地都開到口
我羨慕你可以唔使再見佢

大宅

rainbowchuuu3 發表於 19-4-26 12:28
如果係我,我會5見,但孫會由佢見

我諗我仔會過時過節俾佢見,平時就盡量不了

大宅

樓主,我同你的情況一樣!

本身99都憎我,唔係我親耳聽到我可以扮冇事,
今次佢係直接同我講「你要走咪走囉,冇人留你」,仲叫C6同我離婚,你個仔出面溝女就可以當冇事?

不過樓主你好過我,你老公撐你果邊,
我個C6係媽寶,我完全感覺不到佢撐我。

孫,我就唔想99見我仔,唔好以為趕我走又可以攬返個仔又可以見孫,要仔唔乸我唔會比佢得逞,比個孫佢見,佢同成班親戚一定都會講果句「果個女佈唔嚟仲好!」

首頁

尾頁

跳至