自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

皇上要唔俾有孕既?

男爵府

Wonderlady 發表於 19-2-27 01:02
皇上要唔俾有孕既?

因為佢係太后既人,所以皇上唔想佢懷孕

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 Wonderlady 的帖子

好似係D藥入面加多左一樣藥,飲左冇孕架,佢就飲下唔飲就中左,但令妃唔知,照執佢D藥,就變左冇得生,但歷史係令妃生得最多最密架,10年生左5胎,就係生得多身體越來越差未到50就死左.
<br><br>

子爵府

chinatea 發表於 19-2-27 01:08

好似係D藥入面加多左一樣藥,飲左冇孕架,佢就飲下唔飲就中左,但令妃唔知,照執佢D藥 ...

後面令妃都會生好多個。

BB你來咗啦?

翡翠宮

回覆樓主:

我覺得 舒菲 個樣好有時代感,好靚

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

你地講緊邊套劇?
我都想搵劇煲下

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

LedTV 發表於 19-2-27 08:05
你地講緊邊套劇?
我都想搵劇煲下

如懿傳!
我睇d唔睇d, 都唔明點解皇帝執葯同太醫執!? 皇帝咪又係太醫執

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

bing-jing 發表於 19-2-27 01:59
我覺得 舒菲 個樣好有時代感,好靚

係咪跟人執葯果個?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

好似係D藥入面加多左一樣藥,飲左冇孕架,佢就飲下唔飲就中左,但令妃唔知,照執佢D藥 ...

係如懿無意中聽到皇上講唔俾舒妃懷龍種,之後如懿提醒舒妃不如順天意唔好飲,咁先有咗

男爵府

sharon26788 發表於 19-2-27 08:24
係如懿無意中聽到皇上講唔俾舒妃懷龍種,之後如懿提醒舒妃不如順天意唔好飲,咁先有咗
...

點解如懿要幫舒妃?

翡翠宮

cattz288 發表於 19-2-27 08:13
係咪跟人執葯果個?

昨晚同皇上,如懿同枱食飯,
比太醫確診 有冤 兩個月個位

大宅

回覆樓主:

呢套我真係覺得好悶
劇情比較平淡

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

Wonderlady 發表於 19-2-27 08:42
點解如懿要幫舒妃?

其實都唔係全因為如懿幫舒妃,係舒妃話自覺無緣懷龍種,所以冇心機再飲藥,飲吓停吓咁,所以反而有左。

瑪瑙宮

bing-jing 發表於 19-2-27 08:44
昨晚同皇上,如懿同枱食飯,
比太醫確診 有冤 兩個月個位

哦! 我覺得跟人執果個妃靚d 不過又奸d, 係咪會害人? 佢無皇上賜葯, 應該會有種架!

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Wonderlady 發表於 19-2-27 08:42
點解如懿要幫舒妃?

無記刪減咗好多

男爵府

我諗生得多唔係短命嘅原因。

翡翠宮

cattz288 發表於 19-2-27 09:10
哦! 我覺得跟人執果個妃靚d 不過又奸d, 係咪會害人? 佢無皇上賜葯, 應該會 ...

佢似方健儀呀!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 jyjy1684825 的帖子

呢套劇就話因令妃害如意,之後皇帝知道哂所有陰謀之後就比藥佢飲,毒左9年先死,但歷史係因為皇帝10年間比令妃不停咁生,而佢感到身體越來越差,皇帝又要比佢藥來補身,所以令妃覺得自己會早死,每生一個就交比其他妃子養,最後因為藥入面原來都含有小量水銀,小量唔會食死,但咁多年積埋係身體,都會死架,都因為身體入面有水銀,所以百幾年都冇腐爛.
呢套劇同另一套D內容,真係睇到頭都暈.
<br><br>

水晶宮

回覆 sharon26788 的帖子

至慘偷人藥果個又屈係如意知道件事唔話佢知,對D對白又不知所謂,人地鬼知你copy人地D藥來飲咩,又心仇大恨啦,真係攞來屈.

<br><br>

伯爵府

chinatea 發表於 19-2-27 14:59
回覆 jyjy1684825 的帖子

呢套劇就話因令妃害如意,之後皇帝知道哂所有陰謀之後就比藥佢飲,毒左9年先死,但 ...

呢套我冇睇過,其實同延係咪同一時期既故事!我夜晚睇左一陣,覺得好悶咁!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊