網購天地

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

claudiaman_86 發表於 19-3-5 17:36
回覆 hellomamiii 的帖子

因為我送公司, 所以未試過自取~ 如果送屋企就叫哥哥仔放門口 ...

男爵府

claudiaman_86 發表於 19-3-5 17:36

因為我送公司, 所以未試過自取~ 如果送屋企就叫哥哥仔放門口 ...

洋房

我用buyup 淘左張書枱24KG, 送埋屋企用左170蚊人仔, 而且仲幾快. 幾日就到.

禁止訪問

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我睇中左張書枱,未用過集運,請問點用架? 謝謝你

男爵府

raytem 發表於 19-3-14 16:22
我睇中左張書枱,未用過集運,請問點用架? 謝謝你

我用官集。 寫自己地址,買時選官方集運,到倉後發貨再同時俾運費,因大貨物,收了¥10大件費和不可集運,只能單件發貨。

大宅

2019勳章

hellomamiii 發表於 19-3-14 16:32
我用官集。 寫自己地址,買時選官方集運,到倉後發貨再同時俾運費,因大貨物,收了¥10大件費和不可集運, ...

唔好意思唔明呀!原來我揀個張書枱係新貨所以連packing尺寸同重量都冇未整喎! ,見佢而家做折扣減2百我都唔博啦!等下d評語先再買,不過我都想學下野先! Thanks

男爵府

raytem 發表於 19-3-14 17:03
唔好意思唔明呀!原來我揀個張書枱係新貨所以連packing尺寸同重量都冇未整喎! ,見佢而家做折 ...

你等佢報尺寸重量先好買,我果間好好,報了22公斤,實質入倉23.8公斤,直運最後¥154, 我覺得超抵。 送貨司機都好交帶。非常愉快的購物,最煩只是standby屋企等收貨

男爵府

raytem 發表於 19-3-14 17:03
唔好意思唔明呀!原來我揀個張書枱係新貨所以連packing尺寸同重量都冇未整喎! ,見佢而家做折 ...

我張枱係自己砌嘅,所以打包好

大宅

2019勳章

hellomamiii 發表於 19-3-14 17:28
你等佢報尺寸重量先好買,我果間好好,報了22公斤,實質入倉23.8公斤,直運最後¥154, 我覺得超抵。 送貨 ...

多謝你既分享,請問係咪係送貨地址度改成集運地址呀? 咁係邊度同集運預先溝通好呢? 係search佢資料家淘寶有架? 唔好意思太多問題! thx

男爵府

raytem 發表於 19-3-15 01:02
多謝你既分享,請問係咪係送貨地址度改成集運地址呀? 咁係邊度同集運預先溝通好呢? 係search佢資料家淘 ...

完全不用,選好自己香港地址,就乜都唔洗理,系統自成了一個廣州的地址給對方,我們這邊不用理。到倉後便可知道多重多大,點算單件到港,同時付運費的

琥珀宮

hellomamiii 發表於 19-2-27 07:32
剛見呢張好平,請問用咩方法運黎? 官集可以嗎? 我只識私集,未用過官集上門。

求指教,天水圍區

想問, 官集是怎么算法?。

=16kgs

------------
100x50x20cm
22kg
RMB154+20
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

男爵府

333s 發表於 19-3-15 10:41
想問, 官集是怎么算法?。

=16kgs

實重24kg, 每kg¥6,加¥10大件費,等如¥154

333s    發表於 19-3-15 22:35

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

claudiaman_86 發表於 19-3-4 11:35

好似麻麻地, 不過大件貨我都係用鑫航平D~
我反而好小計呢d, 運費既野
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

andyman 發表於 19-3-15 18:29
我反而好小計呢d, 運費既野

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

claudiaman_86 發表於 19-3-15 19:16

下次唔好做保長啦
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

水晶宮

claudiaman_86 發表於 19-3-15 19:16

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

andyman 發表於 19-3-15 19:18
下次唔好做保長啦

大件傢私同鞋盒呢d無得相題並論。一個係你明知大件,呢d肯定係貴運費,如果計埋運費比香港貴我無必要要係淘寶買。但鞋盒size 計體積點都唔會貴運費得去邊,我就唔會計呢d少數目。只不過人人淘方式唔同,慳運費層面都唔同,所以多謝你搵呢個post 黎回覆我,道不同不相為謀

333s    發表於 19-3-15 22:35

水晶宮

claudiaman_86 發表於 19-3-15 22:04
大件傢私同鞋盒呢d無得相題並論。一個係你明知大件,呢d肯定係貴運費,如果計埋運費比香港貴我無必要要係 ...

你永遠是對的, 道理都在你這邊

大宅

2019勳章

hellomamiii 發表於 19-3-15 07:53
完全不用,選好自己香港地址,就乜都唔洗理,系統自成了一個廣州的地址給對方,我們這邊不用理。到倉後便 ...

唔該晒,咁係係邊度知道運費幾多呀?如果一定要到貨去佢地倉先知,會唔會收天价架?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊