自由講場

跳至

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

華為創辦人任正非接受美國哥倫比亞廣播公司訪問時表示,5G不是原子彈,又感謝美國總統特朗普及副總統彭斯(Mike Pence)為華為作推廣,也因此獲得更多合同!

被問到特朗普政府對使用華為設備的盟友發出警告,彭斯也在慕尼黑安全會議上稱,盟友愈來愈依賴東方國家,就無法確保西方國家的安全。任正非回應稱,他們兩個都是大人物,5G技術此前並不為大眾熟知,但現在這些大人物都在談論5G,華為變得更有影響力,也因此獲得了更多的合同。

他又要求記者轉告兩人,實際上是在感謝他們推廣了華為。

任正非又指出,美國政府把5G技術誇大到某些軍事設施的水平,但5G不是原子彈,華為現推出5G,很快還將迎來6G。在未來,將會有適合美國的新設備。

美國佬唔打壓華為 ,世人都唔知5G係乜東東...

美國佬唔打壓華為 ,世人都唔知華為原來咁勁...

多謝特朗普及彭斯為華賣廣告及推廣5G

複式洋房

2019新春慶豚圓

其實呢條大陸佬識唔識電腦?

琥珀宮

ddzq89 發表於 19-2-27 07:55

點為之識電腦?

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

老老實實
我確係因為晚舟案,先去搜尋乜叫 5G,又正了解多d,先知侵侵驚到震

pigpigapple    發表於 19-2-28 17:11
jpangel    發表於 19-2-27 20:09
tansyneko    發表於 19-2-27 13:41

珍珠宮

d酸味話咁快就出現,隔住個芒都聞到

瑪瑙宮

Sumyeema1 發表於 19-2-27 07:59
點為之識電腦?

任生使鬼識電腦咩,佢識用人,同識做生意咪得囉
李+x 都唔識起樓㗎

坊間夠大把人識電腦啦,但又咪係口噏宅人一個

pigpigapple    發表於 19-2-28 17:12
bosch    發表於 19-2-28 09:26

水晶宮

scheong 發表於 19-2-27 08:00

食番隻鹼水粽

珍珠宮

櫺囹桼 發表於 19-2-27 08:07
食番隻鹼水粽

齋飲鹼水都止唔到㗎啦

大宅

scheong 發表於 19-2-27 08:00

唔係好明添。。。边个酸?

琥珀宮

I9528 發表於 19-2-27 08:02

任生使鬼識電腦咩,佢識用人,同識做生意咪得囉

我諗起日本網絡安全大臣話自己“從來冇用過電腦”……

水晶宮

Sumyeema1 發表於 19-2-27 08:24

妳打斧頭,漏左最精彩一段:不知USB 為何物...突然想起:使用時好像要插入一個洞的

瑪瑙宮

Sumyeema1 發表於 19-2-27 08:24

珍珠宮

2019新春慶豚圓

ddzq89 發表於 19-2-27 07:55

如果你覺得識用 office 先係識電腦,佢分分鐘係唔識囉!

水晶宮

I9528 發表於 19-2-27 08:00
老老實實
我確係因為晚舟案,先去搜尋乜叫 5G,又正了解多d,先知侵侵驚到震 :joyous ...

我都係因此多加留意...仲非常佩英國佬政治操作,一邊搵幾條靚炮轟華為(精神上站喺美國同一陣線)...一方面繼續搵華為合作及測試(肉體上向金錢低頭)...最後結論是: 華為風險是可控的...睇番佢兩個殖民地細佬:加拿大,澳洲...就愚蠢到極點...

WChan    發表於 19-2-27 11:20

瑪瑙宮

櫺囹桼 發表於 19-2-27 08:49
我都係因此多加留意...仲非常佩英國佬政治操作,一邊搵幾條靚炮轟華為(精神上站喺美國同一陣線)...一方面繼 ...

或者已經揼心口中呢?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

I9528 發表於 19-2-27 08:00
老老實實
我確係因為晚舟案,先去搜尋乜叫 5G,又正了解多d,先知侵侵驚到震 :joyous ...

Me 2之前成日聽到人話華為機點平靚正,我都無意欲買,孟晚舟事件後,我就打算下次換機就用華為。

ranchu    發表於 19-2-27 18:03

水晶宮

櫺囹桼 發表於 19-2-27 08:49
我都係因此多加留意...仲非常佩英國佬政治操作,一邊搵幾條靚炮轟華為(精神上站喺美國同一陣線)...一方面繼 ...

德國講明會用華為,唔想因冇5g而落後人地

水晶宮

1773 發表於 19-2-27 08:57
Me 2之前成日聽到人話華為機點平靚正,我都無意欲買,孟晚舟事件後,我就打算下次換機就用華為。
...

me2,
其實就係連美國佬都驚先想用

珍珠宮

1773 發表於 19-2-27 08:57
...

Me 3, 因為用開iPhone個制式,所以一路都唔想轉Android 制式!

經過美國5G事件,真係好有興趣試華為嘅5G電話!

水晶宮

I9528 發表於 19-2-27 08:51
或者已經揼心口中呢?

咪係...政治嘅野要嚟叫囂就可以,唔可以當飯食...而家trump trump 都已經改口風:唔應該扼殺高科技進入美國市場,美國亦要迎頭趕上,而華為執行官亦回應:華為隨時準備好為美國提供"真5G"服務(言下之意:冇華為全世畀暫時都冇真正5G )...

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊