時政擂台

跳至

首頁
34567...9

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

SillyU 發表於 19-2-27 16:56
你又唔好包裝到民主派好似弱者咁, 佢哋糾衆去圍校長, 圍校委嗰陣, 咪成班禽獸,啊唔係,成班猛獸咁:fun ...
泛民現在分裂了好多派別,有部份泛民太激進,的確係爭唔落,唔抵幫。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

suilangmui 發表於 19-2-27 17:16
人地韓國人愛國係只買自己國家嘅產品,只用自家國家嘅品牌。
係咩? 咁食呢? 報導講韓國9成餐廳都係賣中國出嘅泡菜, 點解唔賣自己國家出嘅泡菜,
係咪即係唔愛自己國家?
你移左去美國未? 咁愛美國又喺香港攞政府補貼?
提提你, 記得要取消中國籍呀,
唔取消, 你踏入香港, 首先, 你就係中國人

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 19-2-27 15:58
我冇以為自己代表所有人,只係你曲解我。我改變唔到你呢個睇法唔代表你呢個曲解係正確,不過隨你喜歡,我冇意見。
另外,我從冇話過「你」,反而你衝出黎認再話返我,似乎係你唔尊重我比較多,不過,都隨你,我冇意見。
不過,好同意你,泛民真係做得好失敗,尤其民主黨。...

我有冇誤解咗你意思? 你之前個帖所講 ~ 意思係咪俾票民建聯係冇思想,出賣自己嘅人?

你咁講唔係"話"俾票民建聯嘅人? 咁叫尊重?當你話人冇思想,出賣自己,叫尊重?其實你知唔知尊重二字點解?

tester5 發表於 19-2-27 10:17
民建聯地區工作真係做得極好,資源豐富,有心有力。
大人大者,有邊個會鍾意民建聯?我唸部份公公婆婆都係鍾意佢d蛇齋餅啫
支持民建聯係唔需要有思想,政府話咩都啱就可以了,最緊要保皇,支持阿爺。
到我地有一日,可以出賣自己,就可以支持民建聯了。
...

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

一向都係隨風草架啦,抽水就叻~
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

翡翠宮

MsBusy 發表於 19-2-27 16:52
遲起步左都有20年?
生果唔上頭條報啫

早期民主黨點會肯做呢d野?佢地根本覺得不值一做。
到區選連連失利,發現民建聯票倉做得咁成功,才突然醒覺。
不過,點都冇可能有民建聯咁有資源,算吧啦。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

tester5 發表於 19-2-27 16:23
其實,支持泛民真係幾癈,我老早講左支持民主派直情「蠢」添啦

理性討論,我仲等你支持民建聯既原因。

你嘅尊重~係要人解釋俾你聽人哋選擇的原因?否則,就係你所批評的冇思想,出賣自己? 你哩啲叫尊重別人的自由?

侯爵府

tester5 發表於 19-2-27 17:21
泛民現在分裂了好多派別,有部份泛民太激進,的確係爭唔落,唔抵幫。
...

你幫唔幫我控制唔到個bor, 係咪, 正如人哋使唔使你幫, 都唔係你話係就係啦, 係咪

我而家係話,你將犯民包裝成弱者啊,親。

考試都咁得閒上嚟,bk真係好偉大好叻
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珍珠宮

tester5 發表於 19-2-27 09:43
我只係剛好睇到樓主引文中,提到Martin既訪問,佢話:-
我堅信,當大陸一個家庭來到香港,是因為大陸沒有自 ...

E! 我咁睇! 來港人士的確愛上民主!佢根本為此而來! 不過! 不能表態! 奴才已經有自由,還反什麼?

象牙宮

tester5 發表於 19-2-27 17:27
到區選連連失利,發現民建聯票倉做得咁成功,才突然醒覺。
不過,點都冇可能有民建聯咁有資源,算吧啦。...

民主黨嘅突然醒覺,係因為突然冇咗思想?突然出賣自己? 但我覺得佢哋為新移民甚至150嘅貢獻,似出賣香港人多喎

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

到區選連連失利,發現民建聯票倉做得咁成功,才突然醒 ...
資源, 社區舉辦活動, 可以同區議會申請撥款

侯爵府

到區選連連失利,發現民建聯票倉做得咁成功,才突然醒 ...

民主黨代言人咁, 你條係咪曲線嚟㗎
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

tester5 發表於 19-2-27 10:17
民建聯地區工作真係做得極好,資源豐富,有心有力。
大人大者,有邊個會鍾意民建聯?我唸部份公公婆 ...

大人大者,你又憑乜嘢話支持民建聯要先出賣自己?

口講民主嘅人最失敗嘅地方就係好似你咁表裏不一,用把口講民主,但思想同行為都極其獨裁!

禁止訪問

翡翠宮

bananaGi 發表於 19-2-27 17:29
E! 我咁睇! 來港人士的確愛上民主!佢根本為此而來! 不過! 不能表態! 奴才已經有自由,還反什麼?
...

又係喎,又或者咁講,對佢地黎講,係由一個冇民主既地方來到有民主既地方,佢地當然冇需要再講民主。
不過,就香港人黎講,民主自由法治就可能倒退緊,我地睇既角度,就會好唔同。
不過部份人啫,為左錢、利益、食飯,香港人係咩都可以放棄。

公爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

tester5 發表於 19-2-27 15:58
我冇以為自己代表所有人,只係你曲解我。我改變唔到你呢個睇法唔代表你呢個曲解係正確,不過隨你喜歡,我冇 ...

「大人大者,有邊個會鍾意民建聯?我唸部份公公婆婆都係鍾意佢d蛇齋餅啫
你識晒所有投民建聯嘅人? 咁仲唔係代表晒所有人? 好心死撐都有個譜,仲學人講民主真係作嘔

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 19-2-27 17:32
民主黨嘅突然醒覺,係因為突然冇咗思想?突然出賣自己? 但我覺得佢哋為新移民甚至150嘅貢獻,似出賣香港 ...

總之害香港至深嘅政策泛民都好支持,不論150、雙非、南亞人士⋯⋯

珍珠宮

美味 發表於 19-2-27 17:41
「大人大者,有邊個會鍾意民建聯?我唸部份公公婆婆都係鍾意佢d蛇齋餅啫 」
你識晒所有投民建聯嘅 ...

每次都令人作嘔,搞到我都少咗上BK。

首頁
34567...9

尾頁

跳至