懷孕前後

跳至

FB體驗帳戶

新手一名,想問問元朗區應該選擇邊間公院生?北區?屯門醫院?可以陪產嗎?謝謝

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

元朗係屯門醫院生

大宅

回覆樓主:

順產可以陪,記得去附近嘅健康院做登記,然後再去屯門醫院特別座E1登記做度頸皮

FB體驗帳戶

somhine 發表於 19-2-27 09:15
元朗係屯門醫院生

請問系咪到時睇醫生直接同佢講寫信去屯門醫院排就ok? 有得陪產嗎?

FB體驗帳戶

somhine 發表於 19-2-27 09:16
順產可以陪,記得去附近嘅健康院做登記,然後再去屯門醫院特別座E1登記做度頸皮
...

因為系新手吾系好知道應該點做(emoji)
我約左下星期睇婦科拎証明,我要再去健康院?定直接拎信去醫院?度頸皮系幾時需要做?

大宅

小天使寶寶 發表於 19-2-27 09:19
因為系新手吾系好知道應該點做(emoji)
我約左下星期睇婦科拎証明,我要再去健康院?定直接拎信去醫院?度 ...

拎個証明去健康院就得啦,然後健康院會俾份文件叫你去醫院排頸皮。就算你直接去醫院佢都會彈返你轉頭,一定係去健康院先。
度頸皮大約11周後就會度,醫院會俾岩期你,你返去做就是了

水晶宮

小天使寶寶 發表於 19-2-27 09:17
請問系咪到時睇醫生直接同佢講寫信去屯門醫院排就ok? 有得陪產嗎?

屯門醫院,要先去健康院
https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/main_ser/process.html

FB體驗帳戶

somhine 發表於 19-2-27 09:25
拎個証明去健康院就得啦,然後健康院會俾份文件叫你去醫院排頸皮。就算你直接去醫院佢都會彈返你轉頭,一 ...

吾該哂呀咁首次去健康院系咪都要預約?系咪日後都要去返同一間健康院?

FB體驗帳戶

puppydingo 發表於 19-2-27 09:25
屯門醫院,要先去健康院
https://www.fhs.gov.hk/tc_chi/main_ser/process.html

吾該哂你呀thank you

大宅

小天使寶寶 發表於 19-2-27 09:54
吾該哂呀咁首次去健康院系咪都要預約?系咪日後都要去返同一間健康院?
...

唔駛預約,直接去預約窗口同佢講登記懷孕檢查,佢就會俾文件你填,填完交返俾佢就得。以後你都會去返呢間健康院做檢查

FB體驗帳戶

somhine 發表於 19-2-27 10:00
唔駛預約,直接去預約窗口同佢講登記懷孕檢查,佢就會俾文件你填,填完交返俾佢就得。以後你都會去返呢間 ...

Thank you so much

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

小天使寶寶 發表於 19-2-27 09:54
吾該哂你呀thank you

恭喜

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊