自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

兩年來, 無20次都10幾次向管理處轉告, 好言相向又試過, 投訴又試過, 每朝6點幾7 點, 不停來回跑, 跳, 叫咩都出齊, 直致8 點左右

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:28
兩年來, 無20次都10幾次向管理處轉告, 好言相向又試過, 投訴又試過, 每朝6點幾7 點, 不停來回跑, 跳, 叫咩 ...
什麼類型屋村

伯爵府

回覆 20150618bb 的帖子

私樓(租), 諗過搬, 但囡囡好鍾意現在的家, 而且搬都唔能夠確定樓上住咩人

男爵府

兩年來, 無20次都10幾次向管理處轉告, 好言相向又試過, 投訴又試過, 每朝6點幾7 點, 不停來回跑, 跳, 叫咩 ...

唉…我樓上凌晨時間返,所以每晚1點幾開始就電視,收音機……一直至4,5點

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:35

私樓(租), 諗過搬, 但囡囡好鍾意現在的家, 而且搬都唔能夠確定樓上住咩人
管理處..........能力不足,定係無做野

伯爵府

回覆 ccllmama 的帖子

嘩 !!! 你仲慘慘豬

珍珠宮

20150618bb 發表於 19-2-27 13:37
管理處..........能力不足,定係無做野

管理處又好難做,樓上話朝早小朋友返學,唔通唔准郁呀?

咁已經無嘢好講

mrsmacaroon    發表於 19-2-27 14:05

男爵府

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:43

嘩 !!! 你仲慘慘豬

大人(我)還好,唔夠精神可以飲咖啡,但細路無精神返學,俾老師上堂罰先陰公

kaykayll    發表於 19-3-1 20:53

珊瑚宮

JoanC 發表於 19-2-27 13:46
管理處又好難做,樓上話朝早小朋友返學,唔通唔准郁呀?

咁已經無嘢好講
同的大人講下

伯爵府

管理處都算係咁, 次次都回覆樓上回應, 又發信到樓上, 電梯都有貼通告, 但最大問題係樓上父母唔教仔, 回應話"唔通用條繩紮住佢咩"
其實, 我唔係唔比你個寶貝仔跑跳叫, 只係唔好喺清晨6/7點嗜

而家變本加勵, 真係朝朝6/7點跑跳叫個幾鐘

伯爵府

經管理處約過樓上, 但對方回應無野好傾, 佢個仔有跑跳叫嘅自由喎

珊瑚宮

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:50

管理處都算係咁, 次次都回覆樓上回應, 又發信到樓上, 電梯都有貼通告, 但最大問題 ...
其實佢父母.............都煩

伯爵府

回覆 JoanC 的帖子

但我樓上跑呎跳叫個幾2個鐘架

伯爵府

真係好無助, 明早我會考慮報警

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:52

經管理處約過樓上, 但對方回應無野好傾, 佢個仔有跑跳叫嘅自由喎 ...

的確好滋擾

Poyau    發表於 19-2-27 18:22

男爵府

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:55

真係好無助, 明早我會考慮報警

我而家隔晚打去管理處,睇下佢地醒唔醒目先,最後唔得先報警…… 真係好影響

珍珠宮

BBBmamama 發表於 19-2-27 13:54

但我樓上跑呎跳叫個幾2個鐘架

哩啲投訴成日有,我都試過遇到樓上有不停鑽嘢聲,不過次次管理處上到去都無聲,話搵唔到係邊個單位,又話聲音唔一直係正正樓上,個個都唔認有鑽嘢,所以無辦法。

報警似乎無乜用,佢又唔係喧嘩噪音,只係行動聲响,我懷疑警方會唔會受理。

我上次最終都係自己忍唔住搬喳。

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

樓上男戶主應該好夜收工,收工後冲涼就更夜,有次係樓下同看更傾開,俾其他住客鬧我地,話冲涼都唔得,冲涼梗係無問題,但咁夜又浸浴又冲咁耐有時唔止冲一次添,就影響我地囉,唔知點解好鬼應聲,每晚等佢冲完涼我地先至可以瞓覺,好慘呀。

伯爵府

我今朝打過去附近警署尼了解過, 佢地回應都算正面, 話可以幫忙勸下

公爵府

牛年勳章

首頁
12345...8

尾頁

跳至