醫護健康

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

今朝喉嚨痛去睇葵興村的巫錦銓男西醫,我著左2件衫,聽肺時佢示意唔要隔住2件衫。佢伸手入去聽左一陣。冇拿拿撩起我胸圍,我一手推開佢,話佢。出到去同護士講,護士話之前都有人咁投訴過。我就即刻報警,去左警局落口供。
要撩開聽呼吸都應先問我有冇問題,雖然有護士在場,但背住佢地,根本佢地睇唔到當時情況。
警察話佢係專業人士,告得入的機會唔大,但至少要報案。

子爵府

咁唔專業的專業人士

珍珠宮

畀面勳章

擺明抽水,,仲講咩專業如果有多D受害人報警,,警方就會做野

複式洋房

花生油子 發表於 19-3-6 16:11
擺明抽水,,仲講咩專業如果有多D受害人報警,,警方就會做野

警方話要有證據,我唔知告唔告得入。當時佢叫2個護士入房,我覺得係佢有前科,揾多啲人企係度。通常只會叫一個護士入房。

民房

uw9999 發表於 19-2-27 15:00
今朝喉嚨痛去睇葵興村的巫錦銓男西醫,我著左2件衫,聽肺時佢示意唔要隔住2件衫。佢伸手入去聽左一陣。冇拿 ...
C姐,呢個醫生行醫四五十年了,人家今年無八十都七十幾,醫人無數見嘅病人都無數,我相信你講嘅係事實,但你會唔會想多咗啲呢?程序上佢可能出錯,但我絕對相信他的醫德,唔好係度自吹自說破壞人家聲譽

複式洋房

tr2514 發表於 20-1-6 08:57
C姐,呢個醫生行醫四五十年了,人家今年無八十都七十幾,醫人無數見嘅病人都無數,我相信你講嘅係事實,但你會唔 ...

護士都話曾經有幾個人同樣投訴過,咁你覺得係咪我片面之詞呢?
請問你係男人定女人? 一個女人比一個第一次見的男人撩起個胸圍,你咁都唔覺被侵犯? 我對波唔大,真係大波一定比佢隻手掂到。佢手掂到我對波中間位置,都係我心口。我成世人睇醫生未試過咁樣睇法,你做醫生明知見個成年女病人,有需要聽呼吸,要咁樣撩起個胸圍,係咪至少單聲呀?就算要病人拎起件衫,啲醫生都會叫病人自己拎啦!
你有單聲,而我唔願意,咪唔使攪到報警囉!

再講多一次,呢個醫生唔係第一次比人投訴佢非禮失醫德

民房

回覆 uw9999 的帖子

唔係第一次,點解都無除牌呢?身為醫生比人告幾次都可以仍然行醫,無可能吧

複式洋房

tr2514 發表於 20-1-9 09:02

唔係第一次,點解都無除牌呢?身為醫生比人告幾次都可以仍然行醫,無可能吧 ...

之前啲病人有冇報警或去醫委會投訴,個護士無講,我見完醫生走出去同護士投訴,佢話呢個醫生唔係第一次比人投訴。我可以同你去呢間診所揾個醫生護士對質,反正有落過口供。

請問你係男人定女人,呢個問題你未回覆。
如果你係女人,比個第一次見的男人係毫無預警之下揭起你個胸圍掂到你心口,唔通你唔介意?唔通你唔覺得比人假冒犯?如果你覺得無所謂,你都幾隨便喎!

如果你係男人,你女友你老婆你個女比個男人揭起胸圍,掂到佢個乳房,你會唔介意? 咁都唔介意,唔為女友老婆女兒出聲,咁你唔係男人。

民房

你上得嚟長篇大論講,我都相信有件咁事,但你都自認唔係波大而掂到嘅係你心口中間,而家重點係佢無出聲叫你自己掀起就自己動手,你覺得有非禮之嫌,咁我個人睇法就未必咯,醫生都七八十歲,無心之失比較大機會咯

複式洋房

tr2514 發表於 20-1-9 09:19

你上得嚟長篇大論講,我都相信有件咁事,但你都自認唔係波大而掂到嘅係你心口中間,而家 ...

男人咸濕有分年紀咩?

你都幾過分, 你意思係細波的女人就可以比男人揭起胸圍比佢掂到心口唔可以出聲? 心口中間唔係女人的私處咩?可以比陌生男人隨便掂咩?你係女人,係咪我求其揾個男人去揭你胸圍掂到你心口都無問題?你答我。

而家唔係大細波的問題。

民房

你去報警要法律解決,無問題,我只係以事論事,只係我唔認同你,咁你唔需要又講我什麼男女,什麼老婆仔女嘅,公道自在人心,你都話佢有前科而警察查過又告唔入,而你又講事發經過主要係佢無出聲自己掀起,咁我問你嘞,你自己掀起結果都係幫你用聽筒探,結果都係一樣

複式洋房

tr2514 發表於 20-1-9 09:36

你去報警要法律解決,無問題,我只係以事論事,只係我唔認同你,咁你唔需要又講我什麼男女 ...

你真好笑,我上幾個post 講左,如果佢有先通知我佢有呢個動作,根本我可以回答佢“我不願意”,咁咪唔會有揭起胸圍呢件事囉!又何來結果一樣?
有冇女人咁傻揭開比佢探? 有衫姐住佢睇唔到,但會摸到個乳房。在睇唔到的情況下,更加容易摸錯摸到乳房。

民房

好吧,你贏了,你話比人非禮就非禮咯

複式洋房

uw9999 發表於 20-1-9 09:44
你真好笑,我上幾個post 講左,如果佢有先通知我佢有呢個動作,根本我可以回答佢“我不願意”,咁咪唔會有 ...

嗯嗯 其實醫生 聽呼吸 真係唔洗撩開胸圍

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Elsatang0716 發表於 20-1-18 15:15
嗯嗯 其實醫生 聽呼吸 真係唔洗撩開胸圍

同意
幾個家庭醫生都係男醫生,不過真係從來都冇整開胸圍
不要從別人的嘴裡去認識我

水晶宮

回覆樓主:

醫生像是有心而為之

複式洋房

crystal媽咪 發表於 20-1-19 17:38
同意
幾個家庭醫生都係男醫生,不過真係從來都冇整開胸圍

我由細到大睇過的男醫生,都係聽背,遇到女病人,男醫生應避忌唔聽前面。

複式洋房

uw9999 發表於 20-1-19 22:35
我由細到大睇過的男醫生,都係聽背,遇到女病人,男醫生應避忌唔聽前面。
...

嗯嗯 我睇嘅男醫生都係聽背
就算聽心口 都避開胸口位置

禁止訪問

翡翠宮

uw9999 發表於 19-2-27 15:00
今朝喉嚨痛去睇葵興村的巫錦銓男西醫,我著左2件衫,聽肺時佢示意唔要隔住2件衫。佢伸手入去聽左一陣。冇拿 ...

做得好

首頁

尾頁

跳至