親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請教大家中國哈爾濱滑雪,共幾多錢到thanks?

公爵府

matthew100007 發表於 19-2-27 15:41
請教大家中國哈爾濱滑雪,共幾多錢到thanks?
你要容易預算,去 club med 啦,除機票外全包,上 club med 官網,或者打電話上去問下就知道了

珍珠宮

去日韓可能簡單d, 平d

水晶宮

youhello507 發表於 19-2-27 16:26
去日韓可能簡單d, 平d

起碼韓國機票都平d

天空之城, 快樂之地

珍珠宮

PCCW2319 發表於 19-2-27 16:39
起碼韓國機票都平d

本來我想去成都滑雪,睇完個入場費,纜車費,保險費,租用具費,交通費+3小時車程,縮沙了

中國滑雪,教練費就係平嘅

係日本,我帶個雪兜入場玩,$0

水晶宮

youhello507 發表於 19-2-27 16:47
本來我想去成都滑雪,睇完個入場費,纜車費,保險費,租用具費,交通費+3小時車程,縮沙了:igive ...

國內滑雪我只去過北京, 參加1天團。
天空之城, 快樂之地

大宅

mugtaitai 發表於 19-2-27 16:10
你要容易預算,去 club med 啦,除機票外全包,上 club med 官網,或者打電話上去問下就知道了
...

club med 貴過自由行40%,聽講仲唔包雪具等。

公爵府

matthew100007 發表於 19-2-27 20:50

係咩?我而家正睇緊年尾聖誕去歐洲滑雪,約略格過價,自己去同 Club Med 差唔係好多咋喎,但 club med 全包,我淨係需要買張機票,其他全部佢幫我搞掂,對我來講好吸引

你講得啱,雪具係唔包嘅,呢樣我自己有,所以對我來講唔係問題

wcpcelia    發表於 19-3-4 15:48

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

matthew100007 發表於 19-2-27 20:50

原來咁貴但唔包雪具架
放下自在

用戶要求終止服務

牛年勳章

cattz288 發表於 19-3-7 09:44
原來咁貴但唔包雪具架

包晒咁多餐 buffet 喎~
未經許可,請勿轉載

珍珠宮

大笨鐘 發表於 19-3-7 11:53

buffet 食一兩餐開心,食多幾餐就會好驚

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

youhello507 發表於 19-3-7 11:57
buffet 食一兩餐開心,食多幾餐就會好驚

係!喺同一間酒店食第三朝早餐buffet已經
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-3-7 12:00
係!喺同一間酒店食第三朝早餐buffet已經

所以我會轉酒店,或者唔包餐,唔想幾餐都食同一樣嘢

珍珠宮

cattz288 發表於 19-3-7 09:44
原來咁貴但唔包雪具架

如果真係用哂佢d 教練,設施可能回本,但如果去 hea, 應該自己 book 靈活d,平d .

佢嘅全包價唔駛煩,食住行包囇落價錢度

象牙宮

youhello507 發表於 19-3-7 12:16
如果真係用哂佢d 教練,設施可能回本,但如果去 hea, 應該自己 book 靈活d,平d .

佢嘅全包價唔駛煩,食住 ...
喺邊度見到唔包雪具呢? 我見好似唔算貴喎
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-3-7 12:19
喺邊度見到唔包雪具呢? 我見好似唔算貴喎

乜價錢呀

象牙宮

youhello507 發表於 19-3-7 12:25
乜價錢呀
club med 亞布力滑雪場PACKAGE價
放下自在

男爵府

大笨鐘 發表於 19-3-7 11:53

在大陸餐餐Buffet,好得人驚喎

公爵府

youhello507 發表於 19-3-7 12:16

佢嘅全包價唔駛煩,食住 ...

我的滑雪 group 座底8人,有時12人,次次都係我 plan,淨係搵酒店呢個環節已經斗咁大個頭,要揾間方便、質素好又價錢合理的,係我每年最大的挑戰,咁大棚人出去搵餐廳又係另一個挑戰,而機場去酒店以及每日從酒店去滑雪埸的交通都要安排,咪話唔多嘢搞,所以我見到 club med 可以全部幫我搞惦,如果只係貴少少,其實相當吸引

大宅

mugtaitai 發表於 19-3-8 09:15
我的滑雪 group 座底8人,有時12人,次次都係我 plan,淨係搵酒店呢個環節已經斗咁大個頭,要揾間方便、質 ...

club med 似上左郵輪一樣,包食包住包玩,但唔好要求高,郵輪d buffer質數餓你唔死,住個d所謂酒店(唔知有無兩星)自己租五百幾一晚,掛club med名咪千幾二千一晚lo。
有自費野見過有五人租雪具全程total三千幾。
一個價包所有野的,唔方好,唔信找下blog

首頁

尾頁

跳至