美容扮靚

跳至

複式洋房

我d皮膚都幾敏感, 近排鼻同面頰開始甩皮, 有時忍唔住手去搣......想問邊隻保濕好d?

大宅

千祈唔好手多多去搣,搣左仲衰呀!

複式洋房

回覆 chanszesze92 的帖子

平時係咪用熱水洗面?你試下洗面個陣用返無咁熱嘅水同埋要秒速搽保濕~如果保濕cream都唔得,可能要加1-2滴油落去

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章

ORIGIN dark spot correcting night mask
重點塗脫皮位置,我用好少好少份量,當晚霜搽

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

是否皮炎?

複式洋房

minnielamm 發表於 19-2-27 22:57

平時係咪用熱水洗面?你試下洗面個陣用返無咁熱嘅水同埋要秒速搽保濕~如果保濕 ...
加d油落cream度咪會好笠囉?!

複式洋房

issactmaria 發表於 19-2-28 08:37
是否皮炎?
應該未去到咁嚴重掛......

複式洋房

2019勳章

回覆樓主:

唔好搣呀

大宅

我之前鼻翼紅及甩皮,上網check懷疑皮炎,後尾睇中醫清吓熱毒,自己密密搽花水及玫瑰軟膏才回復正常!

複式洋房

睇下你加邊隻skin oil,如果係好嘅就會好快吸收,唔好嘅又反而會塞毛孔~~ 我就加開bio oil,吸得好快唔立

複式洋房

minnielamm 發表於 19-2-28 12:50

睇下你加邊隻skin oil,如果係好嘅就會好快吸收,唔好嘅又反而會塞毛孔~~ 我就 ...
下...呢隻油唔係用黎搽去疤痕咩

大宅

2019勳章

如果有少少甩皮既情況,我通常夜晚都係搽薏仁水凝霜厚少少喺個嗰位,第二朝就無事

複式洋房

2019新春慶豚圓

chanszesze92 發表於 19-2-27 16:10
我d皮膚都幾敏感, 近排鼻同面頰開始甩皮, 有時忍唔住手去搣......想問邊隻保濕好d? ...

唔好摵呀! 你要搽多D保濕,我用緊Plustem

大宅

2019勳章

kelly_bb1212 發表於 19-3-1 14:16
唔好摵呀! 你要搽多D保濕,我用緊Plustem

呢隻好似都有jm講過,聽落幾好咁

男爵府

馬魯拉油
加一滴係CREAM度

大宅

2019新春慶豚圓

Me too exactly same situation . Got red patches too (allergy ) and switched to La Prairie. Got much better now in 1 week ! Really love the essence in lotion . Luxe cream is good too and tried the luxe sleeping mask sample which is amazing .

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

複式洋房

2019新春慶豚圓

manman豬 發表於 19-3-1 17:16
呢隻好似都有jm講過,聽落幾好咁

我自己覺得Plustem 幾好用,保濕好夠,皮膚冇咁乾,冇咁易甩皮

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊