1-3歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

一個2歲4個月仔,一個4個月女,自己湊湊下個肩膊痛,有時又好激氣,有時又會哄到好開心,執屋日日執都係咁 無人既時侯真係會忍唔住喊!湊一個都還ok, 湊兩個真係癲癲地!好矛盾,純呻下

水晶宮

On bad days 真係想喊
我1湊17個月孖寶。
但end of the day我自己諗唔會日日good day
所以我訓醒就唔記得bad day lu

大宅

puppydingo 發表於 19-2-27 17:06
On bad days 真係想喊
我1湊17個月孖寶。
但end of the day我自己諗唔會日日good day

別墅

suki-c 發表於 19-2-27 16:30
一個2歲4個月仔,一個4個月女,自己湊湊下個肩膊痛,有時又好激氣,有時又會哄到好開心,執屋日日執都係咁 ...

都知道好慘 呻下都得既 所以d人生第二個真係諗清諗楚 同埋千祈唔好信啲話會幫你嘅人嗰啲人隨時會消失

大宅

Juicybabe 發表於 19-2-27 17:35
都知道好慘 呻下都得既 所以d人生第二個真係諗清諗楚 同埋千祈唔好信啲話會幫你嘅人嗰啲人隨時會消失
...

無錯!第一個易湊,唔代表第2個易湊都係咁好湊

別墅

一個2歲4個月仔,一個4個月女,自己湊湊下個肩膊痛,有時又好激氣,有時又會哄到好開心,執屋日日執都係咁 ...

有無時間可以出去做按摩啊(emoji)(emoji)

大宅

Juicybabe 發表於 19-2-27 17:38
有無時間可以出去做按摩啊(emoji)(emoji)

可惜係無時間

男爵府

要幾鐘意小孩子先生第二胎,咪搞!又重新上路

大宅

moksamuel 發表於 19-2-27 21:48
要幾鐘意小孩子先生第二胎,咪搞!又重新上路

其實當見到大嗰個識自己玩玩具,一個人孤零零咁,就會想佢有個親人將來陪下,同埋最緊要係身邊嗰個隊友比到愛出來!雖然係好辛苦而家,但信念希望3歲後會好d

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

湊兩個真係好辛苦亞,我好佩服妳

大宅

我都係呀!
一個26個月仔,一個4個月女......日日湊到好累!
d人仲以為我全職湊好得閒!真係好想返返工.......

大宅

fst931 發表於 19-2-27 22:07
我都係呀!
一個26個月仔,一個4個月女......日日湊到好累!
d人仲以為我全職湊好得閒!真係好想返返工... ...

我都係全職湊,堅係好想返返工,但又好矛盾想陪佢地成長

男爵府

我自己湊一個26個月仔都覺得好辛苦了,加埋我係緊張型媽咪。

大宅

Queenie_326 發表於 19-2-28 08:04
我自己湊一個26個月仔都覺得好辛苦了,加埋我係緊張型媽咪。

咁你要學下放鬆,一個已經易湊了,加油!

洋房

開心多過激氣既,我一個湊孖仔,就快三歲,平日街都無得去架,挨多年兩應該好d掛,一起加油(emoji)

大宅

Viannwang 發表於 19-3-1 14:19
開心多過激氣既,我一個湊孖仔,就快三歲,平日街都無得去架,挨多年兩應該好d掛,一起加油(emoji)
...

諗起都傷心,真係無自由,失自由

珍珠宮

過程的確好艱辛,無屋企人可以幫下手嗎?

珍珠宮

辛苦你喇,好明白,或者買D簡易按摩器,得閒按摩下?

大宅

RubyYu07 發表於 19-3-1 17:07
過程的確好艱辛,無屋企人可以幫下手嗎?

有,但唔想假手於人,因為大嗰個都縱壞左,而家教返佢都有d難度,食人參都補唔返

珍珠宮

GCHK 發表於 19-3-1 21:15
辛苦你喇,好明白,或者買D簡易按摩器,得閒按摩下?

我都係啊,抽空就按按背,鬆下腰骨

首頁

尾頁

跳至