夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

烏冬妹妹 發表於 19-2-28 07:09
結婚兩年都沒有性生活,起初覺得因為大家放工返黎都攰而唔想做。但係。。兩年喇。大家同居都7百幾日。。一 ...

有性生活都未必天長地久
何況冇

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

mtabom 發表於 19-3-7 15:17
3年了無性,住埋咗兩年,我都想知咩事

你都係?

複式洋房

烏冬妹妹 發表於 19-3-14 10:30
你都係?

係,都唔知點解咁得意

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-3-7 17:49
咁你同佢傾啦,但你想像定,佢會比咩答案擋你,你又會點迫佢

雖然話性慾會主導男人,但如果佢自己解決咗 ...

問過不如一齊沖涼啦。佢話佢鍾意浸浴,唔想企,因為我地浴缸只能夠坐到一個人。。呢樣唔得
同埋我問左佢點解唔掂,佢話冇唔掂,之後又不了了之。。

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-14 10:33
問過不如一齊沖涼啦。佢話佢鍾意浸浴,唔想企,因為我地浴缸只能夠坐到一個人。。呢樣唔得
同埋我問左佢點 ...

不了了之?因為你無比佢知你條底線?你係咪未預備好全面攤牌?

睇返我88樓寫比你的回覆,你預備全面攤牌的話,係唔會可以比佢hea過不了了之的。但你要預備好先

你點會問佢「點解唔掂?」㗎?「唔掂」係「唔掂你」定「唔得」個意思?你睇88樓,你要做嘅唔係問點解,因為佢不會講。你係要喺你預好時,同佢攤牌話「唔掂你」等於不愛你,你不能接受。佢要留你,自己會比原因。

另,你要識轉彎先得。每次提出任何嘢,預佢ban你你會再點應對。佢話浸浴,你可以話你幫佢按頭、頸、背,乜都好啦,唔好諗咁樣好怪,因為你要將固有習慣衝破先可改變局面

大宅

唔好煩我 發表於 19-3-13 13:20
十年?有無諗過改變呢個狀況?

無.....

我都無咩所謂, 呀女四年班, 平時返工放工同佢睇功課, 放假家庭樂一家三口, 都夠晒開心/分心.

複式洋房

唔好煩我 發表於 19-3-14 10:56
不了了之?因為你無比佢知你條底線?你係咪未預備好全面攤牌?

睇返我88樓寫比你的回覆,你預備全面攤牌 ...

嗯嗯,我知我腦成日唔識轉彎,所以俾佢大到我。。我會再試下問,我心入面好多問號。。
即係我要預攤牌時候講。。

另外我最近病左,佢又好擔心話不如請假陪我,照顧我。。我問號又愈來愈多,唔明佢諗咩

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-14 19:06
嗯嗯,我知我腦成日唔識轉彎,所以俾佢大到我。。我會再試下問,我心入面好多問號。。
即係我要預攤牌時候 ...

你心內仲有咩問題?

喺你預備好攤牌前,你不用再問點解,只需要加倍主動,不一定係好赤裸的接觸,但要有温馨感同親密感。用意係希望改變佢,希望盡最後努力,比大家機會

直到一日,情況一樣但你又已忍無可忍要攤牌,你到時只需要不停重複,你唔掂我我覺得因為你不再愛我,無論佢嗡乜都loop呢句,迫佢講真話(假如佢想挽回呢段關係),但。。。你一定要預備好佢嘅答案你接受唔到可能要分開先好問,切記

珍珠宮

烏冬妹妹 發表於 19-3-7 10:35
有主動過,佢唔係即刻reject, 佢會話想去廁所,想去沖涼(去左浸浴,幾個鐘都未返入黎),最近就話電話收唔 ...

佢愛上第二個,覺得背叛左小三,唔想同你搞

大宅

夫婦沒有定期性生活應該婚姻已經出了問題。 有d單方面有外遇或者叫雞/鴨/ptgf,bf/sex partner。 表面繼續做好老公老婆。 有d各有各玩。大家心照不宣。

大宅

陳煒同老公離婚都係因為性生活不協調,佢老公唔掂佢...如果不是無能,不是基,我也接受不到!因為一輩子太長了!

大宅

回覆 she’ll 的帖子

佢老公會唔會有外遇食飽哂所以唔touch佢。。陳煒樣身材都好得。。

大宅

mukmuk 發表於 19-3-19 02:44
回覆 she’ll 的帖子

佢老公會唔會有外遇食飽哂所以唔touch佢。。陳煒樣身材都好得。。

煒哥一直唔知點解的。最後仲要係男方提出離婚的令女方傷害好大,要睇心理醫生

別墅

畀面勳章

回覆樓主:

其實好多男人係外面叫過雞會覺得屋企果個唔好玩, 我見過白領番中環用45分鐘去減壓, 每次有唔同我見過等人果d女女都好靚下, 所以有係外面玩開果d當然番屋企唔洗玩, 一嚟唔好玩二嚟食慣好野番到屋企果個兩個級數㑹食唔落! 呢d人會分得好清楚老婆係家人咁, 但同開餐係兩回事, 你會諗男人乜唔覺烏joe 咩, 有d男人玩過一次兩次三次之後係唔會諗呢d的了!

大宅

認識瑞士牛牛第一回

樓主,
1. 你有無觀察到每次你主動掂你老公, 到咩位/程度, 你老公就搵藉口閃? 如果你發覺每次去到差唔多同一程度, 例如錫都仲得, 但去到摸或除衫呀咁, 佢就閃, 可能佢真係心理有障礙.
佢唔主動掂你, 係佢唔想碰到個障礙. 你主動. 佢就去到 touching point 就衝破唔到咪閃囉.
你留意下.
2. 另外, 你地有無一齊旅行? 有留言話去旅行, 浸下私人溫泉. 都係好提議. 去旅行, 轉咗環境, 佢放鬆咗, 可以會有幫助. 而浸溫泉, 揼下本, 搵間超大風呂既. 莫講話兩個浸啦, 游水都得.
3. 你話每次講都喊, 控制唔到情緒. 你老公見到你失控, 正常都安撫咗你先, 等你平復, 但咁就將浪費咗傾既機會. 真係試下改變傾既環境, 例如去下沙灘散步時, 行山時, 游水時突襲佢. 亦試下唔好咁 serious 咁講, 輕鬆咁討論幾句就停, 之後再搵機會又傾幾句. 將件事拆散黎講, 睇下能否講下講下就有個 full picture.
4. 咁多年都無性, 你好難期望佢今晚就同你大戰. 逐步黎, 先錫下. 佢 OK 既, 搵日又攬下, 搵日又摷下佢. 等佢適應番同你身體接觸既感覺.
5. 你回憶拍拖時同佢既甜蜜, 你地先會一齊. 就算佢出軌, 你點解都願意繼續? 你問完你自己, 搵機會又問下佢, 記唔記得你地以前既開心回憶, 佢話記得既話, 你試下話你而家無以前咁開心, 想佢幫你開心番. 等佢反省.

gd luck

首頁

尾頁

跳至