家事百科

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

KiKi0806 發表於 19-2-28 15:26
我想買部好D既吸塵機, 想吸埋床係唔係最好買有線既吸塵機?
之前有Sales上黎推介Rainbow, 見佢幫我吸BB床真 ...

我用緊東芝無線,淘返來,型號得大陸同日本有,香港無,CL1400,so far so good,都有d缺點,如果講抵小米有隻,叫睿米F8,可以睇下

禁止訪問

複式洋房

之前有Sales上黎推介Rainbow, 見佢幫我吸BB床真 ...

之前用緊呢部Electrolux 伊萊克斯 環保靜音吸塵機 ZUSG4061,
吸塵個陣都唔係好大聲, 都應該幾岩你.
不過岩岩壞左, 黎緊都要買過部新, 睇中佢部ZB3325B 3合1無線直立式吸塵,
唔知呢部吸塵時大唔大聲, 要搵日出去試試先決定買唔買呢部.

全新伊萊克斯環保靜音吸塵機運用高科技靜音技術,令噪音指數降低至61分貝。

創新設計集寧靜、高效過濾及強效吸力於一身,提供前所未有的潔淨體驗。

https://www.electrolux.com.hk/zh-hk/vacuum-ac/vacuum-cleaners/zusg4061/

KiKi0806    發表於 19-3-6 15:25

複式洋房

Linda_lady 發表於 19-3-1 14:47
以前好多家庭都會有兩部吸塵機, 一部有線一部無線/手提式,
而家好多牌子都出左2合1, 3合1等, 係吸力方面 ...

之前我都有朋友比左個電話我, 有Sales打黎約上黎介紹部機,
我都覺得部機係幾好, 不過價錢太貴了, 而且佢吸床/洗冷氣機都幾嘈.
我BB一聽到開機就已經係咁喊, 所以個Sales都淨係吸左幾下.
而且我覺得之前用緊既吸塵機都可以吸到床, 唔需要買佢個部.

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

育兒性格勳章 畀面勳章

https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&id=B0B48CE209514C860CF8787ABA46BCDF2933E874&thid=OIP.VL6KgFANv0ve_9ebCpmiMwHaFj&mediaurl=http%3A%2F%2Fif1.28hse.com%2F2015%2F05%2F231512_2015050881.jpg&exph=480&expw=640&q=shimono%e5%90%b8%e5%a1%b5%e6%a9%9f&selectedindex=2&qpvt=shimono%e5%90%b8%e5%a1%b5%e6%a9%9f&ajaxhist=0&vt=0&eim=1,2,6

我依部3年前买, 1000元,
依家1300, AEXX 有得买, 仲埋托架插住部机
軽身, 帶綫, 吸力強, 易拆易洗

洋房

Panasonic 中等價位

大宅

Maggieoi 發表於 19-3-6 18:02

我都係用佢 都幾好用

珊瑚宮

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章

Maggieoi 發表於 19-3-6 18:02

拉電線?

大宅

Dyson 真的很好用,這是一個不錯的選擇,吸力很好

大宅

TwinWong 發表於 19-3-6 16:00
https://www.bing.com/images/search?view=detailV2&id=B0B48CE209514C860CF8787ABA46BCDF2933E874&thid=O ...

我自己用緊3部.....
廳一部,房一部,我媽個到一部
幾好用,又襟....日日用黎吸床......
因為我有小朋友.....呢部勁方便,
至緊要細細部吸力夠......

男爵府

回覆 KiKi0806 的帖子

我就會分開吸地下的吸塵機同吸床的不同, 個人接受唔到吸完地再吸床.用吸塵機械人吸地下嘅塵。 另外有一部專系吸床的塵蟎機, 我用左carewin幾年吸力大又可以除埋塵蟎,真心幾唔錯!

首頁

尾頁

跳至