自由講場

跳至

首頁
45678...9

尾頁

大宅

回覆樓主:

我兩年前用華為,比好多人寸我咩機黎,未聽過咁leung架,但當時我已經覺得華為好用過蘋果同三星

大宅

cinda72. 發表於 19-3-1 14:42
你問佢知唔知被監控都要講資格架

同我諗嘅一樣 我朋友又係咁講,我話你覺得自己有咩quali,會令人肯浪費時間金錢黎監聽你

子爵府

回覆樓主:

剛換左

水晶宮

kelly_wong123 發表於 19-3-1 15:08
同我諗嘅一樣 我朋友又係咁講,我話你覺得自己有咩quali,會令人肯浪費時間金錢黎監聽你 :laugh ...

係啦,有啲人真係好自以為是,以為有人會有興趣監聽佢用咩牌子厠紙

loved    發表於 19-3-1 15:48

男爵府

kelly_wong123 發表於 19-3-1 15:04
我兩年前用華為,比好多人寸我咩機黎,未聽過咁leung架,但當時我已經覺得華為好用過蘋果同三星
...

x2

我兩年半前開始用華為,啲人用啲好古怪嘅眼神望嚟望去係乜牌子咁得意嘅。可能佢心諗我冇錢用三星或者iphone

珍珠宮

jonwu 發表於 19-3-1 13:14
佢會話被民主美國監控好過被邪惡共產黨監控。我真係有朋友咁樣講。
尋晚我朋友所講都係咁上下嘅意思,可能佢地認為,俾美國收集到佢地嘅資料係高尚過俾b6收集掛

翡翠宮

快樂瑪卡兒 發表於 19-3-1 15:00
我本來都係一個果粉嚟架!我由ip4用到8架!

啊~~你點可以背叛ip背叛教主架。。。。 咁你轉會後有咩感覺,你係2個牌子嘅用家,應該有中肯嘅意見。

翡翠宮

cinda72. 發表於 19-3-1 14:40
我都不知幾想華為,甚至中共願意收集我個人資料

大宅

jonwu 發表於 19-3-1 15:39
x2

我兩年半前開始用華為,啲人用啲好古怪嘅眼神望嚟望去係乜牌子咁得意嘅。可能佢心諗我冇錢用三星或者 ...

Exactly! 佢地以為窮人先用華為

水晶宮

畀面勳章

牛子 發表於 19-3-1 14:38
囡囡用咩型號呀?

佢Y6 prime

翡翠宮

jonwu 發表於 19-3-1 15:39
x2

我兩年半前開始用華為,啲人用啲好古怪嘅眼神望嚟望去係乜牌子咁得意嘅。可能佢心諗我冇錢用三星或者 ...

最緊要知己知彼,我會直接同佢哋講佢哋啲機邊方面係好渣好落後。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

支持華為,我部雖然只係MATE9但都好好用,電又噤,有錢會再UPGRADE

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆樓主:

下次換手機都會考慮華為
中國人叻叻

水晶宮

loved 發表於 19-3-1 12:58
尋晚個朋友話,唔想俾華為收集個人資訊,我問佢有無用 Google, 佢話有,我話google一早已經收集曬佢個人資 ...

我個國內同事,見我換左華為,講笑同我講:「聽聞華為會收集個人資料,你小心 d,但你又唔係明星,又唔係名人,怕乜」!
其實大概9月想換新iphone,係呢個同事叫我買華為,佢話性價比高,影相一流,但當時我鍾情ip無理佢,估唔到4個月後我轉會了

水晶宮

ddkaka 發表於 19-3-1 15:18
係啦,有啲人真係好自以為是,以為有人會有興趣監聽佢用咩牌子厠紙
...

或者今日菜芯邊度平
其實,用上網嘅野,都被監察緊,咁擔心真係乜科技野都唔好用!

珍珠宮

cyyiu 發表於 19-3-1 16:56
我個國內同事,見我換左華為,講笑同我講:「聽聞華為會收集個人資料,你小心 d,但你又唔係明星,又唔係 ...
而家剛用mate20,真心覺得易上手,佢集合其他牌子手機優點於一身,我c6講笑咁問我,b6最叻係咩,佢話最叻咪抄囉,抄曬人地最好既野囉

wcpcelia    發表於 19-3-3 10:31

別墅

fatchu@home 發表於 19-3-1 15:43
啊~~你點可以背叛ip背叛教主架。。。。 咁你轉會後有咩感覺,你係2個牌子嘅用家,應 ...

我覺得教主去咗之後,萍果都一同去喇!以前果機真係獨領市場!兩個牌子優勝喺邊我好難講得中肯。因爲我始終係用舊款嘅果機換新款嘅華為。不過我好肯定今次換機係最滿意。華為比到我揸跑車嘅感覺。

水晶宮

jonwu 發表於 19-3-1 10:05
今次美國佬真係幫華為賣免費廣告,我有兩個同事本身部三叔同 iphone 都差唔多要換機,不約而同因為今次華為 ...

20同20pro有咩分別呢?

首頁
45678...9

尾頁

跳至