親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請住過芭堤雅Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya的各位,分享下,thanks
交通方便?晚餐可以出酒店附近食?

子爵府

babychin 發表於 19-2-28 22:52
請住過芭堤雅Centara Grand Mirage Beach Resort Pattaya的各位,分享下,thanks
交通方便?晚餐可以出酒店 ...

酒店有shuttle bus 出市中心商場食嘢, 我冇坐其他交通工具出入。印象中酒店附近有少量餐廳。但帶住小朋友我都係出商場食嘢,感覺乾淨放心啲。

大宅

babychin 發表於 19-2-28 22:52
交通方便?晚餐可以出酒店 ...

步行出去一條直路有意大利餐廳,泰菜等,都啱帶小朋友。我地食過意大利餐廳同ccmbr個 自助餐都幾好,又有小丑同小朋友玩遊戲,丑波波等。

男爵府

佢唔係市中心但又未至於好郊區,但入邊個水上樂園好值得玩就算你坐兩排車落返市中心都唔算好貴,我上年同前年暑假都入住過,只係$1100-$1200算係好超值, 仲想講個早餐好豐富好多嘢食

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

happymama2009 發表於 19-2-28 23:35
酒店有shuttle bus 出市中心商場食嘢, 我冇坐其他交通工具出入。印象中酒店附近有少量餐廳。但帶住小朋友 ...

free shuttle?
放下自在

子爵府

你尼間正...我見comments話基本上d人全程糸入面玩/食。
不過我覺得太貴成2xxx一晚,放棄舌

大宅

happymama2009 發表於 19-2-28 23:35
酒店有shuttle bus 出市中心商場食嘢, 我冇坐其他交通工具出入。印象中酒店附近有少量餐廳。但帶住小朋友 ...

我地都是和小朋友去,出商埸食應該穩陣d

大宅

luppy 發表於 19-3-1 10:57
你尼間正...我見comments話基本上d人全程糸入面玩/食。
...

大家預留幾多日?酒店有私人沙灘?泳池乾淨嗎?前排見網上,多人話泳池水不潔

子爵府

cattz288 發表於 19-3-1 07:34

唔記得使唔使俾錢,酒店入面雖然有餐廳,好似一兩間,食過一次覺得性價比不高。去商場食大把選擇,又有得行下睇下野

子爵府

babychin 發表於 19-3-1 11:24
大家預留幾多日?酒店有私人沙灘?泳池乾淨嗎?前排見網上,多人話泳池水不潔
...

泳池水一般乾淨, 池邊有啲不規則嘅石,我老公戒到隻腳流血

酒店好full我只book到兩晚,只係玩佢酒店個水上樂園,無去沙灘,我book嗰間房,係家庭房,小朋友有自己嘅碌架床,勁開心!

兩晚之後我搬咗去附近間酒店,有私人沙灘,就咁行出去就已經可以玩沙灘游水,價錢又平啲!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

luppy 發表於 19-3-1 10:57
...

兩年前jm介紹用trip.com, 真係平d!
放下自在

象牙宮

happymama2009 發表於 19-3-1 13:15

泳池水一般乾淨, 池邊有啲不規則嘅石,我老公戒到隻腳 ...

呢間都可以行去沙灘, 不過唔係私人
放下自在

子爵府

cattz288 發表於 19-3-1 13:18
呢間都可以行去沙灘, 不過唔係私人

係呀!不過咁貴book佢就主力玩water park!

沙灘就留番搬走之後去

象牙宮

happymama2009 發表於 19-3-1 13:28
係呀!不過咁貴book佢就主力玩water park!

沙灘就留番搬走之後去

我仔女細, 唔太啱玩, 走左去玩沙! 我就表演左跳水比佢地睇
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-3-1 07:34

$50/位thb

象牙宮

poonsansan 發表於 19-3-1 13:47
$50/位thb

thx, 4個人夠坐的士
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-3-1 13:52
thx, 4個人夠坐的士

係,搭的士去terminal 21只$170

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我住過兩次, 酒店裡面嘅餐廳全部食過, 行出去條大街食泰菜, 搭 shuttle bus (要俾錢) 出 shopping mall 食, 坐 tuk tuk 返酒店 (要講價)

一次住普通房, 一次住 club room, 可以去 club lounge 食早餐及 tea, 大池池水真係一般乾淨, 暑假去好多人, 樓下餐廳早餐要排隊, 我唔會再住, 寧願去 cartoon network 水上樂園玩

伯爵府

回覆樓主:

今年暑假第三次去,上官網訂好平

象牙宮

coldmilktea 發表於 19-3-1 18:05
今年暑假第三次去,上官網訂好平

幾平? fd話貴呢?!
放下自在

首頁

尾頁

跳至