懷孕前後

跳至

FB體驗帳戶

今日剛好5w.. book左下星期足6w先去第一次診所產檢!呢兩日下腹三角位成日都冤痛,唔識形容,好似谷m feel m痛咁!請問各位媽媽們,這是正常嗎?時間過得好漫長,好想快d到下星期見醫生

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

小天使寶寶 發表於 19-3-1 13:02
今日剛好5w.. book左下星期足6w先去第一次診所產檢!呢兩日下腹三角位成日都冤痛,唔識形容,好似谷m feel ...

我又係今日剛5wks, 琴晚突然似M痛到伸唔直個人, 今日去醫生check買個安心。
(上年試過流產)

複式洋房

4W前都有試過痛到食止痛藥⋯⋯之後睇醫生,食下vitamin 同放鬆心情就冇再痛。
最好確定唔係宮外孕先。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

正常架,應該係子宮擴張,我果時候都會M痛咁

FB體驗帳戶

basilmama 發表於 19-3-1 13:32

我又係今日剛5wks, 琴晚突然似M痛到伸唔直個人, 今日去醫 ...

真有緣呀,大家都同周數
咁你睇左醫生醫生點講?我系臨天光好似m痛咁,之後一直都間吾時隔一陣痛一陣咁...我要下星期五先第一次見醫生!家人話叫我放鬆d wo話系子宮變化,只要無出血就吾洗太擔心!但我始終都系好難吾擔心!初初驗到都想即刻去睇醫生,但打去婦科診所姑娘都建議如果無咩特別最好6w先去,起碼有機會照到野有野睇下

FB體驗帳戶

xxjooolisa 發表於 19-3-1 14:08
4W前都有試過痛到食止痛藥⋯⋯之後睇醫生,食下vitamin 同放鬆心情就冇再痛。
最好確定唔係宮外孕先。
...

我就系預計m到果日check到中左到而家都未見過醫生,打去婦科診所姑娘建議我無咩特別就6w先去睇!所以約左下星期五

FB體驗帳戶

我要做媽媽 發表於 19-3-1 14:10
正常架,應該係子宮擴張,我果時候都會M痛咁

聽到有經驗既媽媽咁講都安心d... touch wood只系三角位不定時痛下吾痛下咁,無啡無紅希望穩穩定定,下星期去見醫生一切順順利利

子爵府

小天使寶寶 發表於 19-3-1 14:34
真有緣呀,大家都同周數
咁你睇左醫生醫生點講?我系臨天光好似m痛咁,之後一直都間吾時隔一陣痛 ...

係、我地加油
超到胎囊,size 合格。2 星期後再照
食阿士匹靈,因上年有流產過

FB體驗帳戶

basilmama 發表於 19-3-1 14:38
係、我地加油
超到胎囊,size 合格。2 星期後再照
食阿士匹靈,因上年有流產過

咁就好喇...加油加油
咁醫生有無話痛系正常?
我仲要等多一星期先見醫生,好漫長

子爵府

小天使寶寶 發表於 19-3-1 14:40
咁就好喇...加油加油
咁醫生有無話痛系正常?
我仲要等多一星期先見醫生,好漫長

痛嘅可能可以好多
一般無啡無紅又唔係偏一邊就可以唔洗太擔心

FB體驗帳戶

basilmama 發表於 19-3-1 14:42
痛嘅可能可以好多
一般無啡無紅又唔係偏一邊就可以唔洗太擔心

嗯嗯明白了,謝謝你呀

子爵府

小天使寶寶 發表於 19-3-1 14:45
嗯嗯明白了,謝謝你呀

客氣客氣

複式洋房

小天使寶寶 發表於 19-3-1 14:35
我就系預計m到果日check到中左到而家都未見過醫生,打去婦科診所姑娘建議我無咩特別就6w先去睇!所以約左 ...

我之前4W 痛,去左照,當然只係照到胎囊,但感覺放鬆心情之後真係冇左D痛,5W就怨怨地,醫生話有點痛是正常,只要唔留血。之後6w去照閃。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

初期我都會少少冤痛,拉扯咁痛。如果係劇痛就唔得了

FB體驗帳戶

xxjooolisa 發表於 19-3-1 16:41
我之前4W 痛,去左照,當然只係照到胎囊,但感覺放鬆心情之後真係冇左D痛,5W就怨怨地,醫生話有點痛是正 ...

我今日就系5w既開始,系由琴日開始先有冤痛感覺,之前系抽下抽下咁!我都諗系咪心理作用,下午投入工作無再諗佢又好似無咁痛
你6w去照就照到閃?我都好期待下星期五

FB體驗帳戶

RubyYu07 發表於 19-3-1 16:53
初期我都會少少冤痛,拉扯咁痛。如果係劇痛就唔得了

Touch wood又未去到劇痛,系冤住咁好似m痛咁

子爵府

小天使寶寶 發表於 19-3-1 17:20
我今日就系5w既開始,系由琴日開始先有冤痛感覺,之前系抽下抽下咁!我都諗系咪心理作用,下午投入工作無 ...

我又係今日剛5wks, 樓主又係
即 大家edd 都係 1/11?

FB體驗帳戶

basilmama 發表於 19-3-1 17:40
我又係今日剛5wks, 樓主又係
即 大家edd 都係 1/11?

我自己用app計出黎就系1/11不過一日未見醫生都未知肯吾肯定,下星期五見完就知希望順順利利

男爵府

小天使寶寶 發表於 19-3-1 17:42
我自己用app計出黎就系1/11不過一日未見醫生都未知肯吾肯定,下星期五見完就知希望順順 ...

我計LMP都係1/11 edd 呀!我都未去照呀!諗住等到6wks幾先去照...怕太早等無野睇!

複式洋房

2019新春慶豚圓

小天使寶寶 發表於 19-3-1 14:34
真有緣呀,大家都同周數
咁你睇左醫生醫生點講?我系臨天光好似m痛咁,之後一直都間吾時隔一陣痛 ...

我今日6w2
上星期5w 剛驗到無幾耐就開始怨痛好似m到咁
特別係夜晚 有幾晚都會怨痛醒 不過幾日後就開始好好多 依家已經無乜痛

我book左12号先產檢

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊