親子旅遊

跳至
[日本] 暑假東京交流  

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

hello_mimi 發表於 19-3-9 23:15
請問御殿場住有咩建議?

睇你會去邊到玩, 我就一日去動物園, 一日去箱根, 打算揾個中間位住, 應該御殿場站附近三星級平平地, 因為返東京啲酒店貴

男爵府

BK Milk勳章

hello_mimi 發表於 19-3-9 23:15
請問御殿場住有咩建議?

我住過呢間
https://www.mars-gw.jp

房大,有温泉,非常舒服
早2年我2大2小包早餐3萬yen 一晚

我住一晚箱根,之後住呢間,去outlet
之後嗰日去富士動物園

男爵府

回覆樓主:

打算去河口湖旅館住兩天,但暑假勁貴
另外有無人住過mystay fuji?

大宅

剛訂了7月尾至8月頭CX,都諗左好耐hk airline定cx,平3000呀,最後都係訂cx,暑假真係貴,無計啦,當埋老公birthday trip,阿仔都好幾年無去日本玩,這幾個月要慳d洗先啦

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 cherry媽咪 的帖子

你好,我都係打算22號-28號去東京,同你行程相似,因為打算去埋富士急,你可唔可以寫個行程比我參考下,東京我只係跟團去過一次(我一個人去)今次同女,孫,姐姐4個人去所以想學下自由行,但冇經驗,想請幫忙一下.
<br><br>

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-13 09:56

你好,我都係打算22號-28號去東京,同你行程相似,因為打算去埋富士急,你可唔可以寫 ...

暫時計劃當中,22-24已訂輕井澤西館小木屋,去箱根途經會去擇一擇生果,24-25會訂一晚箱根嘅溫泉旅館,25-28訂咗東京民宿,諗住周圍去,28-30住京王,因京王有免費車去迪士尼,今次想去海洋。暫時大約係咁plan,你可搵一日去富士急同住一晚。
lmy

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

今次都因為帶孫去富士急,海洋玩先去東京,同埋我仔話輕井澤個outlet比較大,我想最後先去輕井澤,落機之後就去富士急-住富士山腳-迪士尼我想住有免費鐵入去果幾間酒店,我上次都係入海洋,好玩好正,D彩煙花係水面發放出來,好正,玩一日玩唔哂,只係個小魚仙同亞拉丁果道都有排玩.
其如地方,景點都未決定,因為唔熟路線,唔知點行....連住都未知book邊道好,請教路.
<br><br>

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-13 10:42

今次都因為帶孫去富士急,海洋玩先去東京,同埋我仔話輕井澤個outlet比較大,我想最 ...

其實海洋我都去過兩次㗎啦,係我啲女未去過啫。輕井澤我都有去過呢如果你最尾輕井澤走,就要預計一下時間,因為輕井澤去東京都唔近㗎!輕井澤除咗個outlet好大,佢另外一邊都有街行同埋有食肆㗎,有間燒肉仲唔錯(emoji)!輕井澤裏面都有小朋友嘅遊樂設施。

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-13 10:42

今次都因為帶孫去富士急,海洋玩先去東京,同埋我仔話輕井澤個outlet比較大,我想最 ...

另外,我訂民宿就喺Airbnb啦!
我哋自己租車自駕遊啊!你自己可以去買一啲日本嘅周遊券啊,佢有分日數和地區或全國的,有不同價錢。
lmy

水晶宮

我都想自駕遊,但唔識日文,驚驚地.
<br><br>

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-13 11:08

我都想自駕遊,但唔識日文,驚驚地.

可租埋導航,有英有普通話
lmy

水晶宮

好.試下啦,我同女都可以揸車,係驚唔識睇D地點者,上次去沖繩,個gps成日叫左轉,原來D路小小灣都叫左轉,攪到我地成日上左交費公路.
<br><br>

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-13 11:41

好.試下啦,我同女都可以揸車,係驚唔識睇D地點者,上次去沖繩,個gps成日叫左轉,原來 ...

吓!咁慘!
可能我兩個女都識日文,所以好啲! 同埋我哋去旅行嘅自駕遊經驗都ok。
lmy

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

訂左暑假八月中去,想問大家迪士尼樂園門票那裡買最抵?新宿有甚麼酒店推薦,有小孩7歲

水晶宮

真好彩,我捉到契仔去,佢係日本住左6年,佢話我地選22號去係明智,因為日本7月頭2星期係假期,學生都放假,如果月頭去自由行好難book房同貴,好彩搵下有冇達人,而家有佢幫手我就放心D,佢做埋司機....
<br><br>

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-13 13:25

真好彩,我捉到契仔去,佢係日本住左6年,佢話我地選22號去係明智,因為日本7月頭2星 ...

咁就冇問題喇
lmy

男爵府

醒目開學勳章

我地18/7-23/7, 第一次去日本, 打算玩兩個迪士尼, 去富士山摘水果, 其他行程唔知點安排, 2個中學生, 1個小學生, 請指教一下

18/7 - 早上落機 ???? (住迪士尼酒店)
19/7 - 迪士尼 (住迪士尼酒店)
20/7 - 迪士尼海洋 (住迪士尼酒店)
21/7 - ??? (住新宿酒店)
22/7 - 富士山摘水果 (住新宿酒店)
23/7 - ??? 晚機回港

水晶宮

都多謝你回覆,唔該哂.
<br><br>

侯爵府

chinatea 發表於 19-3-14 12:55

都多謝你回覆,唔該哂.

客氣客氣
lmy

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

abcbb 發表於 19-3-13 18:03
我地18/7-23/7, 第一次去日本, 打算玩兩個迪士尼, 去富士山摘水果, 其他行程唔知點安排, 2個中學生, 1個小 ...

迪士尼酒店book左未?要預早半年去搶架,同埋迪士尼酒店真心貴,所以頂多住兩晚,如果唔係你20號住多晚,但21號又唔入園,根本無必要嘥咁貴去住,錢多另計!
同埋你有埋中學生,未必想咁多日都去迪士尼掛?

如果比我,我會咁樣:
18/7 - 早上落機 去台場(住台場日航)(台場日航有免費巴士去迪士尼)
19/7 - 迪士尼 (住迪士尼酒店)
20/7 - 迪士尼海洋 (夜晚出新宿,住京王,又係又免費車)
21/7 - ???(住新宿酒店)
22/7 - 富士山摘水果 (住新宿酒店)
23/7 - ???晚機回港

首頁
12345...13

尾頁

跳至