自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Plan 5月第一次日本大阪自由行,各位覺得買旅行社package好定分開去航空公司訂機票+自己book酒店好d? 謝謝

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

depends on 你想住邊,package 有冇包,例如你有一、 二晚想住温泉旅館,可以另外book。 最主要係睇邊度平咪邊度囉。

大宅

琴晚同呀媽係大阪返黎住左2晚溫泉酒店,3晚大阪住天王寺VIA INN
天王寺VIA INN好滿意,離車站幾分鐘路程,出口有lift搭
交通方便,地鐵,JA,近鐵全部都有
車站連住大型百貨,商場,酒店樓下就係24小時DONKI
TWIN ROOM兩個人夠晒住,兩個28寸行李都可以打開
房夠光,浴室乾濕分離,有浴缸
免費早餐,無咩要求但可以飽肚

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

機票吼到平就買
酒店你要先決定齋大阪,定京阪神,即日來回定留過夜
我地就決定一半京都一半大阪,唔神了,奈良day trip

侯爵府

BONAQUA 發表於 19-3-2 16:50
琴晚同呀媽係大阪返黎住左2晚溫泉酒店,3晚大阪住天王寺VIA INN
天王寺VIA INN好滿意,離車站幾分鐘路程,出口 ...

請問住邊問温泉酒店?可以介紹下嗎?

侯爵府

我一月去都係住呢間,非常滿意,早餐啲麵包好好味機場一程車約40分鐘到,又冇難波心齋橋咁多人,下次去都會再住

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主

點買都好,日本今年4月27至5月6十連休,一定要避開呢段日子

wcpcelia    發表於 19-3-2 17:58

男爵府

我昨天返港,住左3晚天王寺via inn,住係幾好住,但我同媽咪手腳都出現敏感,出紅點同好痕;而之前2晚住白濱海舟都無呢個情況,昨晚返港回家瞓番自己床後就無再痕同出紅點。

大宅

ahmama 發表於 19-3-2 17:42
點買都好,日本今年4月27至5月6十連休,一定要避開呢段日子

真係會好多人好迫?

侯爵府

回覆樓主:

我5月帶3歲女去大阪自駕遊,請問大家有冇温泉酒店介紹?

大宅

ninachu 發表於 19-3-2 16:57
請問住邊問温泉酒店?可以介紹下嗎?

住左一晚白浜Marriott
雖然翻新過,但都係有d舊,房大但好暗
最搞笑借加濕器,得電飯煲咁大,裝好小水,成晚係咁加
晚餐係set餐,D材料係新鮮同有特式
但我地覺得唔夾我地口味
自助早餐,款式唔同但幾好味,生果竟然大部份進口野,有d失望

另一晚住城崎溫泉大西屋水翔苑
呢間就好滿意,服務好好,包埋外湯pass,離溫泉有小小距離,出去接駁車隨傳隨到
晚餐我地book左全蟹宴
好好味,好豐富,份量好大,食到我地投晒降
早餐係傳統日式,都好好味

大宅

shannon_fky4186 發表於 19-3-2 17:46

我昨天返港,住左3晚天王寺via inn,住係幾好住,但 ...

我都係昨天回港呀,即係前一晚我地同酒店

我都有痕呀,不過無紅點,係乾燥痕,應該同酒店反映下,睇下可唔可以換房,敏感可以好嚴重嫁

侯爵府

BONAQUA 發表於 19-3-2 18:08
住左一晚白浜Marriott
雖然翻新過,但都係有d舊,房大但好暗
最搞笑借加濕器,得電飯煲咁大,裝好小水, ...

唔該晒,房間好大好正,照跟你訂,蟹宴好啱我

男爵府

BONAQUA 發表於 19-3-2 18:15
我都係昨天回港呀,即係前一晚我地同酒店

我都有痕呀,不過無紅點,係乾燥痕,應該同酒店反映下, ...

我開頭都以為乾燥痕,咁我搽body cream啦,仲係一樣痕,我又洗走佢啦。

我開頭唔知媽咪都痕,後尾同媽咪講起先知道佢都係咁。我懷疑係床鋪問題。

後尾我懷疑係床鋪之後,無打算換房,因為我親眼見佢換床鋪,咁可能係質料或洗衣液問題,換房都無用

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

kathyb 發表於 19-3-2 16:23
Plan 5月第一次日本大阪自由行,各位覺得買旅行社package好定分開去航空公司訂機票+自己book酒店好d? 謝 ...

你全程大阪 分開訂睇幾間作比較⋯⋯

男爵府

1928mickey 發表於 19-3-2 18:22
你全程大阪 分開訂睇幾間作比較⋯⋯

全程大阪
分開訂?

子爵府

ninachu 發表於 19-3-2 18:04
我5月帶3歲女去大阪自駕遊,請問大家有冇温泉酒店介紹?

自駕遊住過和歌山的觀潮漁火之宿,包泊車早餐,想食晚餐才付費,如果3歲女住溫泉酒店,最好租房內有溫泉及指明房內有浴室的才方便。

侯爵府

noel2010 發表於 19-3-2 18:35
自駕遊住過和歌山的觀潮漁火之宿,包泊車早餐,想食晚餐才付費,如果3歲女住溫泉酒店,最好租房內有溫泉及 ...

女太細無浸,得我同老公分開浸,所以無咩所謂,多謝你建議

侯爵府

留毛
我已經用asia miles換咗5月中既大阪機票,去7日大阪京都,酒店全程住大阪心齋橋附近。係宜家未plan行程

男爵府

另外想問而家上航空公司網訂機票係咪要額外加錢先可揀位? 我幾年前訂過係起飛前某個時間內可隨時改位的

首頁

尾頁

跳至