自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆 KDZR111 的帖子

多謝分享

大宅

areyouangry 發表於 19-3-3 00:08
8月會不會好熱?

八月尾至九月都可以、已經要穿外套了。風景都可以的,一下係朋友拍的相片。

wcpcelia    發表於 19-3-3 08:48

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

嘩! 好靚!! 點解室外咁凍, 你都唔駛著好多衫既??
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-3-3 07:48
嘩! 好靚!! 點解室外咁凍, 你都唔駛著好多衫既??

呢個就係乾凍與香港濕凍的分別。但一定要戴帽、手套、頭部散熱係最快的。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

靚呀

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

KDZR111 發表於 19-3-3 08:11
呢個就係乾凍與香港濕凍的分別。但一定要戴帽、手套、頭部散熱係最快的。
...

今年農曆年喺韓國都係乾凍, 負幾度, 帶晒帽/手套, 但都覺得好凍喎
放下自在

伯爵府

睇相都覺得靚
BB你來咗啦?

大宅

KDZR111 發表於 19-3-2 22:57
都幾多人pm有興趣、今次詳細啲,不用一一回覆。

真係好正,請楼主 post 多D相分享!

象牙宮

KDZR111 發表於 19-3-3 07:41
八月尾至九月都可以、已經要穿外套了。風景都可以的,一下係朋友拍的相片。

夏天都好靚
放下自在

水晶宮

冬天去實在係太勇敢

內蒙古我之前都去過,住蒙古包,騎馬係草原奔馳(真係奔馳,好爽),呢d真係畢生難忘嘅旅行經驗

象牙宮

ash_yehyeh 發表於 19-3-3 08:27
冬天去實在係太勇敢

內蒙古我之前都去過,住蒙古包,騎馬係草原奔馳(真係奔馳,好爽),呢d真係畢生難忘 ...

係咪有人陪騎? 好想試下
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 19-3-3 08:28
係咪有人陪騎? 好想試下

你意思係同人share一隻馬?

象牙宮

ash_yehyeh 發表於 19-3-3 08:29
你意思係同人share一隻馬?

係!定本身你識騎架?
放下自在

大宅

pongpig 發表於 19-3-3 08:20
真係好正,請楼主 post 多D相分享!

冷機村有室外吃火鍋

大宅

回覆樓主:

想問楼主在深圳飛係答咩机,感觉安吾安全呀!

象牙宮

KDZR111 發表於 19-3-3 08:37
冷機村有室外吃火鍋

冷極村? 室外吃火鍋真係ok?
放下自在

大宅

cattz288 發表於 19-3-3 08:40
冷極村? 室外吃火鍋真係ok?

真係有人會咁做、不過一般人吃一陣就番屋內、隻手露天會好凍。

水晶宮

cattz288 發表於 19-3-3 08:35
係!定本身你識騎架?

鬼識騎,即場教,一人一隻馬(當然係d矮身馬)

跑咗成1個幾鐘,夜晚條腿同屁股痛死了

本身應該係散步咁行,點知未到目的地,d蒙古人話就黎落大雨,係咁chur d馬跑快d,真係... 勒緊韁繩跑,諗起其實都幾兒戲

d相已經係11年前,無樓主嗰d咁pro,但係係美好回憶

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好正的旅程

水晶宮

KDZR111 發表於 19-3-2 23:20
謝謝你的資訊,可以提供給以後要去的人參考。

唔一定去哈爾濱至用得著。 去寒冷(低溫) 天氣都用得著。

我去韓國都係咁用。
天空之城, 快樂之地

首頁

尾頁

跳至