嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有冇人試過用奶樽餵米糊?

有時用匙餵到我好累, 真有衝動加多些水和formula用奶樽餵...
5歲獲優秀英語獎和親子圖書設計獎
4歲11個月會用普通話背誦孟浩然的「春曉」
4歲10個月背熟10以內的組合
4歲9個月最喜歡看Rainbow Magic系列的書
4歲8個月完成了芭蕾舞/國際象棋/跆拳道/兒童畫/Cambridge YLS暑期訓練班
4歲7個月K2考試中英數常識全部優良並得到禮貌獎和復活蛋設計獎
4歲6個月會用普通話背誦駱賓王的「詠鵝」
Celine在2003年12月23日在聖保祿醫院出世

禁止訪問

Re: 有冇人試過用奶樽餵米糊?

複式洋房

我終於都忍住沒有咁餵, 多謝你打氣 :-P

有時見佢食到一身都係, 浪費了的多過食落肚的, 才有此衝動......
5歲獲優秀英語獎和親子圖書設計獎
4歲11個月會用普通話背誦孟浩然的「春曉」
4歲10個月背熟10以內的組合
4歲9個月最喜歡看Rainbow Magic系列的書
4歲8個月完成了芭蕾舞/國際象棋/跆拳道/兒童畫/Cambridge YLS暑期訓練班
4歲7個月K2考試中英數常識全部優良並得到禮貌獎和復活蛋設計獎
4歲6個月會用普通話背誦駱賓王的「詠鵝」
Celine在2003年12月23日在聖保祿醫院出世

公爵府

畀面勳章

我都覺得好煩, 餵呀b食糊仔玩多過食, 成手成面都係, 食兩啖就要搵野玩, 又要自己捉住個碗, 餵一餐糊仔起碼食半粒鐘, 但都無辦法啦, 佢地要嘗試唔同既野架麻, 加油啦!

珍珠宮

係啦, 加油!

大宅

初初係咁架,妳試下開杰些佢應該食得好d,
太浠未識吸番入去,杰些佢''妹妹''下就食得好d,
好多bb食杰係食得好d架,但份量由小至多.
千其唔好用樽喂,冇左食固體既意義,係咪...
大個仔啦~~~

大宅

好媽媽勳章

我都有時唔想餵,但bb現在學緊食野,做媽咪的也要知bb一起努力,加油! :lol:

大宅

每次餵到啲糊仔都凍曬,唔比佢食又驚佢唔飽,但比佢食又凍,妳地會唔會番熱再比BB食?
[

大宅

下次用保暖杯喂,冇咁快凍
大個仔啦~~~

禁止訪問

大宅

1)坊間有得買可入暖水既bb碗.(嘉寶出品)=>Where can I buy it?

Thanks
[

伯爵府

咁我個b算食糊仔食得幾好, 因為佢好鍾意食, 佢都好手多多, 咁我就一隻手禁住佢對手, 一隻手餵佢, 通常15分鐘唔駛就食晒成碗, 仲食得好乾淨tim, 不過d糊仔真係凍得好快, 我都會分兩次餵佢, 同埋d奶會整熱小小, 咁就無咁快凍晒.

大宅

我諗我個仔都叫做食得唔錯, 有時要一手禁住佢, 一手餵囉!! 無法啦, 係咁架啦!! 我又無用熱水開糊仔喎, 一向都係用室溫水開, 我個仔又無事, 我諗都係習慣o既o者, 熱唔熱都無所謂o既!!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

別墅

你們每日�每餐會餵多少份量呀?? 
我現在才在中午餐奶前餵6-7匙給她吃,會否太少呢?要食多少才可代一餐奶呢??

首頁

尾頁

跳至