夫婦情感

跳至

首頁
891011...13

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

你太有主見太主觀,同時又傻得很可憐
所有事情都諗得太順理成章
你明明就知道,但又不得不欺騙自己

說穿了現狀就係隻冇牙老虎
長路漫漫,見步行步唔好逼自己太多
有需要就搵人幫下,一時示弱唔代表d咩

複式洋房

2019新春慶豚圓

相信我,世間所有母親在BB出世之前,是完全無法想像自己可以那樣傾心傾意愛他/她,可以那樣牽腸掛肚,所以樓主請在BB出世之後,才再決定是否讓他跟爺爺嫲嫲住吧。對BB來說,他/她在你的肚子裹聽了你的心跳聲,說話聲十個月,你是他世間上最最最親的人呀,即使別人再怎麼疼愛,也不及媽媽的陪伴,你是BB安全感的最大來源,而孩子的安全感會直接影響他的自信心,欠缺自信心的孩子是很難快樂起來的。樓主請再考慮一下吧,待BB出生後才再決定吧。

複式洋房

2019新春慶豚圓

樓主如果預計可能有產後抑鬱,目前還是暫不要作出送走BB的決定,恐怕這決定會在生產後引發抑鬱,記得如果一有抑鬱徵狀,就要求醫,趁早治理呵,祝你生產順利,坐月好好調理身體。

翡翠宮

2019新春慶豚圓

yuki-c 發表於 19-3-13 00:34
我相信無一個媽媽會捨得個B唔跟自己,樓主真特別(emoji)除非真係一心想放棄埋個BB啦
...

del

大宅

2019勳章

回覆 Boyiiiii 的帖子

我睇完都覺得好心寒鬼唔望個賤男,爛九頭,女既生毒瘤
祝樓主生個肥肥白白BB
養好身子

大宅

2019新春慶豚圓

Boyiiiii 發表於 19-3-5 04:59
唔想阿

係大陸有朋友 親人

通常講就講到好憎,但永遠都係講一套做一套 !好似對你咁!

雖然俗語都有講 寧教人打仔 寞教人分妻 .... 但佢本身就賤, 你值得擁有最好的 ! 唔好返轉頭, 早日離婚.... 重新出發仲好.....

翡翠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

樓主個B樓主自己話事好了

複式洋房

Boyiiiii 發表於 19-3-9 03:26
拍年半喇!

雖然你好有你道理,我亦好易相信人

過來人,比D意見樓主,唔好誤會國內好似外國咁,小朋友可無壓力學習

如果係有要求咁養小朋友,喺大陸仲大壓力過香港,佢地人口多,競爭大,你睇佢地考高考幾誇就知啦。佢地只係起步遲,係就係唔使playgroup, N班,不過一入左幼稚園就開始狂谷,weekend 都要學好多野,否則小學跟唔上,而且好既課程絕對唔平,閒閒地每個課程都要幾萬一年。

除非讀國際學校,否則local學校既話,都要封利是比老師,小朋友做既班長組長,都係家長用錢買返黎,唔係錢既問題,而係小朋友從小就要係呢種風氣下成長

複式洋房

唔明點解會生完個仔打算俾人,
一定會後悔

複式洋房

lovelytotato 發表於 19-3-21 16:42
過來人,比D意見樓主,唔好誤會國內好似外國咁,小朋友可無壓力學習

如果係有要求咁養小朋友,喺大陸仲大 ...

你講得好誇張 班長 組長用錢買返來做? 我曾經都係大陸讀過書 呢啲班長 組長是成績叻的同學做

大宅

睇完第一版,即刻跳咗入來睇最後一版,竟然就嚟生。

當初如果肯同人傾訴,一定多數人都叫你落咗個仔,轉身離開呢段關係,咁你就可以脫離困境。但妳最後竟然選擇生佢出嚟。我真係唔明,可能中間嗰8,9版妳有解釋點解。但我真係覺得好奇怪。

事到如今,又話送個 bb 俾人??
妳當初生佢出嚟係唔係只係想報復?

男爵府

你落都唔捨得落咁感性,離婚又唔離一大堆藉口,點會捨得生完掉佢響大陸⋯⋯你做得出就唔會連落都落唔到啦,多舊魚

台灣一年落20幾萬次,落仔係多過生仔。你連落仔離婚都做唔出仲話自己理智⋯⋯好笑

我c6出軌既話我真係理得個仔同隻佬。攬隻狗返香港就完。

複式洋房

spellcheck 發表於 19-3-21 17:22
睇完第一版,即刻跳咗入來睇最後一版,竟然就嚟生。

當初如果肯同人傾訴,一定多數人都叫你落咗個仔,轉身 ...

報復邊個 ?報復自己阿? 生仔唔痛阿?陀仔唔累阿?

你又點會明白 book 完落仔去到醫院又唔捨得果種心情

你有經歷自己一個面對甘耐 甘折磨既事 先講野啦

我都覺得你好奇怪。我過左一段甘無奈既日子。終於有地方舒發一下心情 過程中點點滴滴 我唔需要同任何人交代我個bb

我既經歷 我真係希望你唔好明。

複式洋房

littlefunpig 發表於 19-3-21 19:19
你落都唔捨得落咁感性,離婚又唔離一大堆藉口,點會捨得生完掉佢響大陸⋯⋯你做得出就唔會連落都落唔到啦, ...

我無講過自己理智 同埋 一樣米樣百樣人。

離唔離到婚 同 生唔生仔。唔係白紙黑字寫出黎甘簡單

三言兩語都講唔晒所有內容

你可以當笑話甘睇。因為我都覺得好可笑

複式洋房

Boyiiiii 發表於 19-3-3 07:41
介紹自己 係因為有bb 先開始入黎呢個論壇

1年前嫁左比個大陸老公 跟佢去大陸生活

Bb出左世喇。37周。食左個全餐。打催生痛足18個鐘 最後都係開刀 ! 父子兩人 各比一條疤比我 ! 我諗我都係上一世欠佢地太多 哈哈。生完bb 一個字 痛! 又過左一關

大宅

Boyiiiii 發表於 19-3-22 14:12
Bb出左世喇。37周。食左個全餐。打催生痛足18個鐘 最後都係開刀 ! 父子兩人 各比一條疤比我 ! 我諗我都 ...

恭喜你母子平安!坐月唔容易,你要加油呀!不需要太在意一些負面的評論,各人有各人的處境。

男爵府

Boyiiiii 發表於 19-3-22 14:06
我無講過自己理智 同埋 一樣米樣百樣人。

離唔離到婚 同 生唔生仔。唔係白紙黑字寫出黎甘簡單

所以話你好理想,生完就放低響大陸
我岩岩生完離開一刻都唔會想

複式洋房

Bb出左世喇。37周。食左個全餐。打催生痛足18個鐘 最後都係開刀 ! 父子兩人 各比一條疤比我 ! 我諗我都 ...

恭喜你,母子平安!
好好養身體。
我覺得你好堅強啊!睇完你嘅故事,步步艱難,一啲都唔簡單。
人生最緊要就係跟住自己意志去行動呢!

大宅

樓主,恭喜你!啲人負面,說話刻薄唔需要理會,照顧好自己和BB才最重要!啲人永遠只認為自己最啱做得最好!永遠唔明針唔刺到肉唔痛!當自己是什麼!每一個人都有權選擇自己喜歡的!不要理會那些判官!加油!支持你

伯爵府

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

恭喜晒!而家咩都唔好理住,好好休息,養好身子先。
全世界都在看你家的笑話,騙不過天地,沒不了良心。即管繼續下去,總有一天自己受!

首頁
891011...13

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊