湊B百科

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

好頭痛,阿b 4 個幾月,由3個月開始佢眼光光係唔肯食奶,就算已經隔左幾個鍾,要tum到訓著左先會食,如果中途佢窄醒左,又唔再食,真係好頭痛,每日都係咁要訓著先食奶,點解會咁?有無方法解決呢?

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

咁都好麻煩亞?佢點表現出唔飲亞?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

佢唔嘔奶既話,妳就俾佢訓住食喇

別墅

wingwing2017 發表於 19-3-3 08:53
好頭痛,阿b 4 個幾月,由3個月開始佢眼光光係唔肯食奶,就算已經隔左幾個鍾,要tum到訓著左先會食,如果中 ...

我個仔都係4-5個月時開始係要瞓著先肯飲奶,醒左完全唔肯食,最慘係唔應該瞓既時候為左要佢飲奶而氹佢瞓先慘甘既日子都維持左好幾個月,之後大大下又正常番,原因不明,無計,要捱下啦

2019新春慶豚圓

回覆 wingwing2017 的帖子

Hello wingwing2017, 3個月打後BB生長速度稍稍放緩, 所以部份BB會飲少左奶, d BB係哩個階段係會訓覺個陣食得比較好, 最緊要佢肚餓先餵 (相隔4-5個鐘), 按佢需要去餵哺就得啦, 餐前順時順時針按摩肚仔, 促進腸道蠕動/放屁, 都可能令佢胃口好D架, BB每日有6條濕尿片嗎?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

禁止訪問

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

我同事個囡又系咁樣,希望唔系厭奶喇。

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

wingwing2017 發表於 19-3-3 08:53
好頭痛,阿b 4 個幾月,由3個月開始佢眼光光係唔肯食奶,就算已經隔左幾個鍾,要tum到訓著左先會食,如果中 ...

我个女也是这样,坚持左几个月先正常翻,想起真的很累!

首頁

尾頁

跳至
相關內容
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊