懷孕前後

跳至

大宅

2019勳章

突然好想食cwb嘅某間出名嘅車仔麵,平時會叫開豬皮,豬紅,豬大腸。請問孕婦食唔食得架,個心真係好想食

子爵府

2019新春慶豚圓

一嚿大番薯 發表於 19-3-3 17:35
突然好想食cwb嘅某間出名嘅車仔麵,平時會叫開豬皮,豬紅,豬大腸。請問孕婦食唔食得架,個心真係好想食 : ...

豬皮豬腸我食過
豬紅唔敢食

大宅

2019新春慶豚圓

突然好想食cwb嘅某間出名嘅車仔麵,平時會叫開豬皮,豬紅,豬大腸。請問孕婦食唔食得架,個心真係好想食 : ...

唔覺唔覺已經中期了 恭喜曬

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

完全熟透既話,冇問題掛

大宅

2019勳章

o12345678 發表於 19-3-3 21:09
唔覺唔覺已經中期了 恭喜曬

多謝你呀 係呀,時間原來過得好快,呢段時間好開心,好想留住呢個感覺,bb好乖,無令我唔舒服,我行得走得食得,所以今日好想食車仔麵,最後,我都去左食 不過只係食左幾舊,叫做過左口癮。黎緊我會食得健康啲

男爵府

回覆樓主:

係咪講榮x? 我都好鍾意食佢既豬紅 我無介口照食

大宅

2019勳章

貓宅 發表於 19-3-3 23:58
係咪講榮x? 我都好鍾意食佢既豬紅 我無介口照食

係呀 真係好好食,以前食一碗已經覺得好飽,而家食一碗係仲未飽。我叫左豬皮豬紅魚蛋,全部無營養,不過真係好想食。不過就唔敢食佢堆西洋菜,個心就係諗幾舊唔怕

男爵府

一嚿大番薯 發表於 19-3-4 02:16
係呀 真係好好食,以前食一碗已經覺得好飽,而家食一碗係仲未飽。我叫左豬皮豬紅魚蛋,全部無營 ...

我就次次必叫豬紅蘿白牛根翼尖, 西洋菜都有照食, 去親cwb都要食架 , 食咗佢廿年喇
不過係勁味精囉, 次次食完都飲勁多嘢

以前新x都好食架, 而家難食咗好多好多

大宅

2019新春慶豚圓

全熟反而我覺得豬紅係安全

大宅

2019新春慶豚圓

一嚿大番薯 發表於 19-3-3 23:20
多謝你呀 係呀,時間原來過得好快,呢段時間好開心,好想留住呢個感覺,bb好乖,無令我唔舒服, ...

咁快就中期?好似唔係好耐之前先見你話啱啱有咗流啡

我自己都係剛剛過早期

大宅

2019勳章

super_cat 發表於 19-3-4 10:14
咁快就中期?好似唔係好耐之前先見你話啱啱有咗流啡

我自己都係剛剛過早期

係呀,喺我第好似第五週時去完大便有血呀,嗰次係同老公鬧完交之後就出血,我好驚係動左胎氣,之後即刻去check,醫生又話bb無事正常,陰道無血,醫生話有可能會係寺瘡,但我無再跟進,因為醫生話就算有寺瘡都係要等生左先搞,咁我呢排又無事,所以無理到了。而家行得食得瞓得,話咁快已經踏入第三個月喇,時間真係好快。

大宅

2019勳章

moksamuel 發表於 19-3-4 09:38
全熟反而我覺得豬紅係安全

我開頭驚豬瘟 ,跟住又驚污糟,跟住諗諗下食幾舊應該唔怕 所以最後食左。

大宅

2019勳章

貓宅 發表於 19-3-4 02:24

我就次次必叫豬紅蘿白牛根翼尖, 西洋菜都有照食, 去親cwb都要食 ...

新x我反而無食,次次都係榮x, 不過真係勁多味精,食完係勁口渴,但個湯底真係一流,我飲左勁多 不過諗諗下只係好間中先一次半次唔怕啦,媽媽開心都好緊張

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

我有食 但吾多

大宅

2019新春慶豚圓

一嚿大番薯 發表於 19-3-4 13:19
我開頭驚豬瘟 ,跟住又驚污糟,跟住諗諗下食幾舊應該唔怕 所以最後食左。
...

其實之前有睇過話其實豬紅不是完全豬血,是雞血,牛血,或豬血 mix

男爵府

moksamuel 發表於 19-3-4 13:55
其實之前有睇過話其實豬紅不是完全豬血,是雞血,牛血,或豬血 mix

係呀, 其實佢係雞紅/雜紅, 所以佢質地係軟滑唔似得真正豬紅係彈牙!
好多年前禽流感咪殺哂d活雞, 嗰排佢就無豬紅食喇, 我見去好多次都無就問吓佢, 佢就話因為無雞

FB體驗帳戶

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都好想食呀

大宅

2019勳章

Hahahagirl 發表於 19-3-4 18:58
我都好想食呀

食幾舊應該都唔怕,成個孕期食一兩次等自己開心下

珍珠宮

2019新春慶豚圓

食少少應該唔怕嘅,不過我就冇食

翡翠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

食小小唔怕,又唔系當飯食。