自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

ilovefat 發表於 19-3-4 00:58
其實有老花出現,唔戴眼鏡有無問題?

我老公D老花出左來,唔戴睇文件嘢唔多清楚

醫生當日講笑同佢講,早些做好D,過多幾年老花走出來,被佢講中晒

大宅

2019新春慶豚圓

如果你30頭,就做到0度,因為有機會有小小近視返返來。
如果你30尾,就留返大慨100度for 老花。

[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

子爵府

2019新春慶豚圓

我係做lasik, 十年前做,當時3x歳,好後悔遲做,就算我依家有老花都無後悔,至少我唔再起身矇查查同要戴眼鏡

子爵府

2019新春慶豚圓

hiyuet 發表於 19-3-4 02:24
可唔可以減埋散光架?

可以,我3xx幾度近視,百幾度散光,都做到,不過如果再深散光就唔知,以前唔得,依家有新技術唔知得唔得呢?

男爵府

ilovefat 發表於 19-3-3 17:36
想做smile,見佢傷口細,復原好快。
有無jm 30幾歲先做?覺得值唔值得做?
之前驚咁遲先做,過多幾年老花都 ...

我差唔多四十先做,後悔做得太遲
就算有之後有老花,都唔駛用漸進鏡咁辛苦
我係第一胎, 祝各媽咪開開心心 !

男爵府

2019新春慶豚圓

popocat 發表於 19-3-3 20:32
我當年做lasik, 只後悔做得遲.
你當10年後有老花,咁冇哂近視嘅成本每年$2000,但你一年買contact lens用幾 ...

我當年都係咁計條數,因為我有散光,啲 con 仲貴 當時30頭做,而家對眼長時間工作會攰、乾,所以我 keep 住食藍莓素保養下

男爵府

我40,左右眼各有750近視,開始有老花,適合做嗎?

男爵府

lady_ladybird 發表於 19-3-3 23:38
我40+,左右眼400+度,約100度老花。舊年暑假做左smile。手術過程10分鐘以內。E生檢查後將主力嘅左眼變零 ...

過程驚和痛嗎?之後還有老花嗎?

男爵府

ill 發表於 19-3-4 10:02
我40,左右眼各有750近視,開始有老花,適合做嗎?

可以㗎,佢有老花矯視

男爵府

happeecc 發表於 19-3-4 09:29
如果你30頭,就做到0度,因為有機會有小小近視返返來。
如果你30尾,就留返大慨100度for 老花。

好尷尬,30中
我去檢查問下意見先

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

請問激光、SMILE & 精體有咩分別?

水晶宮

回覆樓主:

三十幾歲做絕對唔遲。
我都係30後先去做而家都有成十幾廿年啦, 我好肯定如果我繼續戴con嗰筆數已經超越咗做激光矯視嘅手術費好多。

同埋其實我最大嘅原因係唔想每日戴con嘅時候要拉起眼皮,你想像下連續拉多廿幾三十年,眼皮一定鬆弛得比普通人快。

別墅

Hi
我都想做微笑

男爵府

留名

大宅

同樣30+想做SMILE~
自己成日都擔心始終係對眼黎, 好驚有咩問題睇唔到野仲衰而卻步...
但又真係好唔想戴眼鏡... 好矛盾!!!

男爵府

canies 發表於 19-3-4 16:16
三十幾歲做絕對唔遲。
我都係30後先去做而家都有成十幾廿年啦, 我好肯定如果我繼續戴con嗰筆數已經超越咗 ...

好!我的起心肝,約復活節做,做完休息返幾日

男爵府

C.yan110 發表於 19-3-4 16:33
同樣30+想做SMILE~
自己成日都擔心始終係對眼黎, 好驚有咩問題睇唔到野仲衰而卻步...
但又真係好唔想戴眼鏡 ...

我都係咁諗,諗左十幾年
不過睇返d資料,話未試過有人做矯視導致盲

別墅

ilovefat 發表於 19-3-3 17:36
想做smile,見佢傷口細,復原好快。
有無jm 30幾歲先做?覺得值唔值得做?
之前驚咁遲先做,過多幾年老花都 ...
你係30頭?我覺得35 前做都仲值得,同埋SMILE 又唔係真係好貴

珍珠宮

2019新春慶豚圓 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我Icl都去做了,做完太方便了。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

bkteapot 發表於 19-3-4 22:07
我Icl都去做了,做完太方便了。

會否焗眼及移位呢?

首頁
12345...13

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊