懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

終於搵翻個盒 因為之前係其他po提過一隻痔瘡膏好work 跟住好多媽媽pm我

(早兩個月順產生完b 點知有勁勁勁大粒痔瘡谷埋出黎 摸到甘大粒真係嚇死我 蠶豆甘大粒 成個禮拜都坐又痛訓又痛企又痛 總之點都痛 好困擾 於是叫老公求其去藥房買支膏比我頂住檔先 查左兩三日 已經變細左 大概一個禮拜 已經變到綠豆甘細粒 真心好work 而且查完個下會涼涼地 會舒緩到)

希望幫到有同樣煩惱既媽媽

洋房

chaxxcha 發表於 19-3-4 00:52
終於搵翻個盒 因為之前係其他po提過一隻痔瘡膏好work 跟住好多媽媽pm我

(早兩個月順產生完b 點知有勁勁勁 ...

想問下你未順產前去大便時係咪都已經好難去?定本身都舒暢? 其實而家我去廁所都算順暢,擔心到時順產完都會谷左粒痔瘡出來

大宅

shadow0907 發表於 19-3-4 08:39
想問下你未順產前去大便時係咪都已經好難去?定本身都舒暢? 其實而家我去廁所都算順暢,擔心到時順產完都會 ...

有一排好難去 去親都整到粒野流血 但整體本身都順既

別墅

chaxxcha 發表於 19-3-4 00:52

(早兩個月順產生完b 點知有勁勁勁 ...

請問邊度買架?

大宅

Kingsa 發表於 19-6-4 00:01
請問邊度買架?

普通藥房買架乍

回覆 chaxxcha 的帖子

Hellochaxxcha, 聽到媽媽情況有改善就好啦! 懷孕/生產時子宮的壓力都會令媽媽較易有痔瘡, 除左用藥物幫助之外, 媽媽可以避免長時間坐立或者過分用力排便, 係飲食上攝取額外纖維, 多食蔬果, 將紅米/糙米加入白米, 每日飲大量水份都有助舒緩/預防痔瘡架, 平時多唔多食蔬果呢?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

首頁

尾頁

跳至