婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我都有第5既問題 成日攪我廚房 仲有
1 彈三彈四 又話熱 又話焗
2 講粗口 好驚個囡會學
3 話黎幫手 其實過黎點我做野 我自己做返好過

複式洋房

s_for_samantha 發表於 19-3-4 18:41
基本佢上黎之前 我地都會大掃除下先 不過點執佢都會好多野講 係咁嫌呢到吾乾淨 個度吾乾淨 :sigh ...

同我99一模一樣 成日黎彈3彈4 佢自己屋企成間垃圾崗

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

一入門就大聲叫佢個仔,沿路叫到去我房門,我開門同佢講我氹緊bb訓覺,俾佢叫醒哂,佢個仔出左街好耐 明明姐姐係度,佢都唔會問佢個仔係唔係屋企先

大宅

2019勳章

conniemar 發表於 19-3-4 16:45
當自己屋企一樣,隨意將我d傢俬搬位,懶好心買d雜嘜家電話送俾我

同我奶奶一樣,將我啲傢俬擺設大兜亂 ,又成日擺啲擺設喺我屋企 ,我突然間發現屋企多咗樣嘢

複式洋房

natnatbaby 發表於 19-3-4 03:10
我呻下先:

1.吾換拖街全屋走

3,4 真係接受唔到 ! 有無得鎖房門?鎖左佢!
1 如果同時你同佢都係到 俾我會係佢面前吸塵拖地做清潔
2 如果有bb會出聲同佢講
5 佢一路煮一路執野 俾佢知道啲野唔係咁擺咁放 俾返佢知主場係邊個

複式洋房

3、4接受唔到。
我99仲勁,唔理白天黑夜,失驚無神唔敲門就闖入我間房。叫老公當面講過佢,叫佢以後唔好亂入我房,有事就敲門等我地回應或者開門。
可惜佢皮厚聽唔入耳,又照闖門。
有鎖門,但日頭我通常冇鎖因為出入頻繁。夜晚有鎖但有時要去洗手間同埋要沖夜奶俾仔仔,整完呢啲就有時冇鎖番,淨係關上門。
但有時仔仔夜晚發夢會喊、或者朝頭早六點幾就醒,99一聽到有聲就衝入房。
我不想由我來兜口兜面話佢,就係唔想表面關係搞僵,令老公難做,因為我地係同住。但佢如果再唔改我就要爆發喇

洋房

回覆 wingwing2009 的帖子

自己買過對新既,照舊比返呢對99專用拖鞋比佢囉

珍珠宮

回覆樓主:

掃描!
然後開始同我訓話
佢個仔明明就成個人坐左係度喎!
我心諗:對你好少少都唔得,下次唔好再上尼!

大宅

你地就好,奶奶只是一個月來一兩次。我那件,幾乎日日來,因為住得近。遲幾個月會搬遠少少,多少少阻礙,等她沒咁經常來。煩到我死,工人都頂不順,連我工人點做野都管。麻煩製造者。

大宅

2019新春慶豚圓

大聲用福建話WeChat 大陸親戚
講是非

複式洋房

回覆樓主:

別墅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

唔鍾意佢喺我屋企食嘢,食到周圍都係又唔清理返佢,有時仲污糟過我個三歲仔.

大宅

做個靚太 發表於 19-3-27 10:25
掃描!
然後開始同我訓話
佢個仔明明就成個人坐左係度喎!

訓話 咁惡頂。我應該會即刻叫老公過黎 話奶奶有野同你講 就行開

大宅

2019新春慶豚圓

s_for_samantha 發表於 19-3-29 07:52
訓話 咁惡頂。我應該會即刻叫老公過黎 話奶奶有野同你講 就行開
...

最好親家两免!

大宅

回覆樓主:

黎到又話做乜呢度咁咁咁整呀、呢啲乜乜乜幾錢呀、貴唔貴呀,唔貴幫我買呀…呢啲囉……

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 環保接龍勳章

除左對出街鞋亂咁放入屋

著住條出街褲坐我張床

唔識湊b爭住掃風,唔托住阿b條頸又唔曲起手掌!
人生本是苦

大宅

2019勳章

我老公為左之後比奶奶方面上黎睇住個工人同有咩急事都可以幫手,就比左屋企鎖匙佢。

最唔鐘意佢自己唔聲唔聲上黎打掃
一黎我地已經請左鐘點打掃,二黎佢打掃唔清楚邊條毛巾打邊條毛巾,搞到用錯毛巾抹野。姐係用抹廚房既毛巾用左黎洗碗,我真係好嬲。

仲有上黎煮飯搞亂檔。佢用生果刀切肉,用洗碗盤洗菜同肉,將我老公既私人碗比左老爺用,我既碗比左我老公用。唔知又唔問。

公爵府

2019新春慶豚圓

Astra00 發表於 19-3-28 08:16
你地就好,奶奶只是一個月來一兩次。我那件,幾乎日日來,因為住得近。遲幾個月會搬遠少少,多少少阻礙,等 ...

我的經驗話你知.....搬遠D仲衰呀? 到時候 99直頭過埋夜添。

大宅

通常都係會扮晒野做其百彈寨主, 當念經....觀自在菩薩....行深般若波羅密多時....照見五蘊皆空......度一切苦厄
さようなら Sayōnara   [em:3:   

複式洋房

最唔鍾意d老人家一入到屋企,就指指點點話做乜唔執屋,之後就打開雪櫃乜都要拎上手又摸又睇。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊