6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

洋房

Hello,請問大家知唔知呢啲係咩黎?要唔要睇醫生?(bb 飲食正常無乜特別)

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

好大粒。爆咗未亞?佢食嘢痛唔痛架?建議你帶佢睇下醫生

男爵府

如果用奶瓶會唔會銀到好痛

洋房

喊包媽媽 發表於 19-3-5 14:25
如果用奶瓶會唔會銀到好痛

正常飲食又唔覺得佢痛。知唔知咩黎?

禁止訪問

大宅

Ohmygodchh 發表於 19-3-4 22:42
Hello,請問大家知唔知呢啲係咩黎?要唔要睇醫生?(bb 飲食正常無乜特別)

...

我都試過,係水泡,好返又生,持續幾個月,睇過幾個醫生,無用,最後聽醫生建議切左嗰粒野,就無再生過。
我記得醫生講過,見到5歲小朋友都生過,最後都要做個小手術,切左去。

洋房

Happy-pp 發表於 19-3-5 23:13
我都試過,係水泡,好返又生,持續幾個月,睇過幾個醫生,無用,最後聽醫生建議切左嗰粒野,就無再生過。
...

醫生係咪都唔知生嘅原因?你小朋友手術嗰時幾大?

大宅

Ohmygodchh 發表於 19-3-6 07:26

係我自己生,我睇第一個醫生時,就叫我切,我唔信,睇第二個醫生,佢開左好多抗生素俾我,食完都有生,睇第三個醫生時,就同我講要做小手術切,佢話佢見過一個5歲小朋友同我一樣,都要切左先無。我有買保險,就入院做,做完一個禮拜又生返,再見多次醫生,醫生話切得唔徹底,要做多次,今次就係診所做,$1000搞掂,無再生過。
我唔知同你小朋友係唔係一樣,你睇下醫生先啦

大宅

Ohmygodchh 發表於 19-3-6 07:26

醫生話唔知原因,個學名好似係....口水線阻塞....定係xx阻塞.....唔好意思,我唔記得個學名了

洋房

Happy-pp 發表於 19-3-6 13:07
醫生話唔知原因,個學名好似係....口水線阻塞....定係xx阻塞.....唔好意思,我唔記得個學名了
...

多謝你回覆,我地都會安排幫佢睇醫生

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主:

似口水腺塞左,我自己試過,割左無再生

男爵府

哎呀 咁大粒 唔知痛唔痛 睇睇醫生好喔

洋房

多謝大家關心,醫生話係口水線塞左,開左藥膏查,如果無好轉可以做手術,手術好簡單,好似擠暗瘡咁。

首頁

尾頁

跳至