自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

別墅

我有便秘問題, 我知坊間有好多藥都可以排便, 我自己都食咗幾年, 但真係唔想食咁,

以前要睇西醫去開便秘藥, 成日菊住菊住搞到好抑鬱, 好唔開心...

伯爵府

有無食過益生菌呀,我食左好好多呀

男爵府

回覆樓主:

平時飲食係點? 有冇做運動郁動下

公爵府

有冇食麒麟果、西梅、西梅汁?

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

麒麟果好有效

用戶要求終止服務

大哥大 發表於 19-3-5 10:35
我有便秘問題, 我知坊間有好多藥都可以排便, 我自己都食咗幾年, 但真係唔想食咁,

以前要睇西醫去開便秘藥 ...

試下西梅,對我有效.....後來我無意之中發現食生嘅菜沙律,加咗好多芝士瓜子類,腸胃會好返好多,日日有得去.....你可以試吓

別墅

sweet__heart 發表於 19-3-5 10:41
有無食過益生菌呀,我食左好好多呀

有無邊隻係好又唔太貴?因為我真係嚴重便秘...

別墅

amyamy123 發表於 19-3-5 10:44
麒麟果好有效

好貴一個但長期食,就更加負擔重

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

大哥大 發表於 19-3-5 10:49

平食有火龍果嘅

大宅

每日食益生菌,便秘或肚瀉都可改善!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

朝早空肚飲一大碗暖有少熱但入到口既鹽水,最好一口氣飲,排毒好。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

你飲食有冇調節?有冇多菜少肉,多飲水?

水晶宮

有冇作息定時? 做運動?probiotic?多菜少肉?
唔得就試埋"爬"係床/地到15分鐘, 試幾晚, 日本有個節目係咁講話要比壓力條腸喎.

子爵府

有冇試麒麟果?

男爵府

大哥大 發表於 19-3-5 10:49

試下餐前食個橙

別墅

^—^ 發表於 19-3-5 10:44
試下西梅,對我有效.....後來我無意之中發現食生嘅菜沙律,加咗好多芝士瓜子類,腸胃會好返好多,日日有得 ...

我食菜唔得啊就係

侯爵府

環保接龍勳章

試下晚餐只食菜或蔬果, 及不要太飽.
多飲水.
第2朝起床後飲1大杯暖水, 試下得唔得.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

每晚按摩下個肚下方,大力少少打圓向下壓咁按,試下無壞。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

試下食西梅,我以前都係靠藥去便便。有次覆診。醫生話咁後生就靠藥去便便,老左咁點算。

之後就食下西梅,飲多d水。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

飲食習慣係點?1日3餐外食多?

首頁
12345...7

尾頁

跳至