自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想生BB熱投

有公司約左我12 號見工收到E-MAIL 確認時間
入面有埋職位申請表, 叫我印左去填埋再去見工
Please fill in the attached application form and bring along your full resume

真心返工十年未試過係甘
是否伏工一份?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

即係用你嘅紙, 好過用佢嘅紙?

伯爵府

miniyan 發表於 19-3-5 15:37
Please fill in t ...

都唔似中伏呀, 填定帶去慳紙又慳返到時填表既時間

伯爵府

好正常 一向係咁

大宅

回覆樓主:

好普遍

wcpcelia    發表於 19-3-10 10:36

伯爵府

想生BB熱投

哦, 原來係我大鄉里
吾該哂

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我一向帶定,填 form 時拿來寫資料

公爵府

好媽媽勳章

我約人見工都係比定form佢填。我唔想佢來到慢慢填阻我時間,我會電話跟佢講print唔到就填完send返比我印,
面試時係唔可以印求職者學歷證書, 你要帶正本比佢睇

你果段英文是叫你帶application form 同 fill resume. 還有有叫你copy resume字眼嗎?

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

之前見幾份都係咁呀。
慳時間慳紙掛。

侯爵府

2024年龍年勳章

我之前見工都有啲公司係咁要求...其中有一間講明..話見工先印會阻時間

伯爵府

我就十分討厭, 叫我又要自己印定FORM(我無PRINTER), 又要自己帶CERT COPY.
出去印, 又用十幾元,

D公司只諗自己方便, (如果想慳埋紙就更痴線, )我吾覺得慳幾多時間, 你放低張我FORM我填, 我順便當坐定,
反而, 我上到去D 公司未又係叫人等佢成半小時以上.

別墅

bbkq 發表於 19-3-5 15:59
我就十分討厭, 叫我又要自己印定FORM(我無PRINTER), 又要自己帶CERT COPY.
出去印, 又用十幾元,

其實print唔到照講
一般叫你早啲去填
始終有啲公司啲表有啲煩去到填有排填

伯爵府

想生BB熱投

我都無PRINTER呀
要返公司印, 但不想畀人見到

大宅

有咩問題,我都試過,仲好,可以慢慢填

伯爵府

2024勳章

好多時都是這樣的

子爵府

玩具勳章 冬日勳章 畀面勳章

帶證明文件的正本比對方CHECK都合理

不過我反而唔明點解就第一次見工(都未決定請我)就要我COPY定全部文件, 如果唔請, 又唔知佢點處理我的個人文件. 但如果一開始唔肯COPY, 到時又覺得我黎見工唔合作, 可能又覺得唔會考慮.

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

通常咁做慳時間 未必有伏

男爵府

Luv-em 發表於 19-3-5 16:36
帶證明文件的正本比對方CHECK都合理

不過我反而唔明點解就第一次見工(都未決定請我)就要我COPY定全部文件, ...

有d簽哂reference check,最尾因價錢問題出唔到offer, 仲嘥鬼氣

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

ha......always like that ga la

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

好common, 有d會email埋返去,佢方便睇左先

首頁

尾頁

跳至