1-3歲

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

本身岩岩轉飲緊能恩3號 但轉左般 面仔有粒粒 紅 敏感
但細個時有濕疹
而家想轉雪印 可以嗎
聽聞雪印對皮膚唔錯?

複式洋房

紫薯NaNa 發表於 19-3-5 15:44
但細個時有濕疹
而家想轉雪印 可以嗎

我個女由出世到而家飲雪印飲到歲半
都冇粒粒 我自己覺得幾好

複式洋房

但細個時有濕疹
而家想轉雪印 可以嗎

我個B都食開能恩3號, 有人送咗罐雪印畀我試下 , 第一個有時候冇嘢 , 原來價錢又平過能恩就購買多罐食 ,但係差唔多食曬第二罐嘅時候就出濕疹, 雖然唔知關唔關事但係即刻轉返能恩3號就好返喇!
可能你都要試下,嗰個b嘅反應都唔同, 我個b就應該唔得。

珍珠宮

2019新春慶豚圓

好似幾好,不過都要試下睇下夾唔夾

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

但細個時有濕疹
而家想轉雪印 可以嗎

我囡食雪印由1號食到準備食3號,都無乜問題,皮膚幾好,無出過濕疹,便便一日都有1-2次。
你可以買罐試下同bb夾唔夾先~

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

呢隻比較少人食,但同我對仔女好夾,佢哋由細開始皮膚好白好靚,冇出過濕疹,日日有便便,你可以上雪印網站登記拎試用裝先

禁止訪問

禁止訪問

民房

2019勳章

桃多多 發表於 19-3-6 08:19
我囡食雪印由1號食到準備食3號,都無乜問題,皮膚幾好,無出過濕疹,便便一日都有1-2次。
你可以買罐試下 ...

你bb有冇拉绿色粑粑,我个女成日都系绿色(emoji)

大宅

2019新春慶豚圓

Kitty妈 發表於 19-3-7 18:39
你bb有冇拉绿色粑粑,我个女成日都系绿色(emoji)

未加固之前會,加固開始後就無乜

男爵府

回覆樓主:

家族幾個BB 食雪印,皮膚,便便冇問題,性價比高。第一個BB 今年18歲了

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

最主要都係要睇你bb同隻奶粉夾唔夾

民房

2019勳章

但細個時有濕疹
而家想轉雪印 可以嗎

我个女都系饮雪印,没有湿疹,但系佢含铁量高过其他奶粉,便便系绿色,到四个月先会黄色便便

洋房

回覆樓主:

我的仔依家3歲人仔一直都係吃都吃雪印呢個牌子,但覺得無什麼問題。

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

BB會比較肥嗎?

大宅

回覆 LoveRilakkuma 的帖子

我仔初生多濕疹,一歲後轉雪印2號開始到3號
濕疹少咗,控制到

大宅

2019新春慶豚圓

唔知咁啱定乜嘢,我一歲前食美贊臣,一歲之後都而家食緊雪印,皮膚都OK叫做,但係嚟緊我又想試吓轉其他,因為其實已經差唔多兩歲應該冇乜所謂食邊隻,想睇下邊隻送玩具底就食

大宅

小菜豆 發表於 19-5-22 08:38
回覆 LoveRilakkuma 的帖子

我仔初生多濕疹,一歲後轉雪印2號開始到3號

我女無濕疹,但我有,所以都擔心濕疹問題!
我女3個月開始食雪印,便便OK,但我女食唔多,但肥,擔心係奶粉問題!佢6個月,高71cm,重9.25kg,姑娘話要減奶粉,宜家一日5餐,每餐5安幾

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

我仔13m由美素1直轉雪印3, 有便便!! 大女由細到大都係雪印BB

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊