夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 fk3709 的帖子

我不知您情況。每個人的情況不同
我沒小孩。易好多

但小孩不是您想像中的 喜歡家中不和。小朋友,知道好多事。只是他們不說。
我離婚,8歲至10歲親人小孩原來全部知道了。(觀察)
他們一早知我活在不快樂的家。困獸鬥,常常哭。
他們知道一天,您回娘家生活,知您不開心,知小了一個人。知您一個人。
他們,扮不知,不問,不提。一年過去,有一天。他們告訴您,其實什麼事都知道。不提,扮沒事。只是不想您不開心。
想您開心一個人 復完。

所以,小孩好聰明,她們是需要一個溫暖有愛,開心的家庭。不是一個完整的家庭。

洋房

開心就好

大宅

kimmy417 發表於 19-3-5 17:24

無小朋友差好遠,重新開始過,無後顧之憂

瑪瑙宮

馬明嫂 發表於 19-3-15 18:19
佢放工 問一句:今日工作辛唔辛苦丫
佢唔理我 以為佢聽唔到再問 回你一句:唔好阻我打機

脫苦海, 安樂晒.

伯爵府

irenebb1985 發表於 19-3-17 17:07
我都好想好似你咁灑脫,但我冇勇氣做唔到離婚…老公有第二個已經幾個月了,我一直等佢回心…但有可能嗎? ...

你肯定佢返來時你心唔會有條刺?

禁止訪問

男爵府

kimmy417 發表於 19-3-5 17:10
人變得開心左,重攞假約朋友去旅行玩,去做美容,食好嘢。

me too

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我亦有同樣問題,可否教我怎行出第一步,有2個小朋友

大宅

ying_mail 發表於 19-3-6 14:25
Jm 好勇敢,请問结左婚几耐?
甘有勇氣~

結左婚已9年,最終大家和平分開,好彩沒有小孩,我已40有多,其實呢個年紀真係好難認識另一個,有都係已離婚有小孩,一係單身貴族唔想結婚,不過一個人又好Feel同好Enjoy 。

首頁

尾頁

跳至