自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

WChan 發表於 19-3-6 14:44
我情況同你好相似.

初戀30年無見, 突然間有個同學會聚會重遇, 佢搵左D 共同朋友約埋我出去食飯, 大家都係 ...
人越老越惜緣,同普通同學都好珍惜那份緣,何況彼此相愛過。

大宅

hyto 發表於 19-3-5 20:59
我兩個都有,大家只是互相關心,因為一個是中學同學,所以同學聚會都會出來,之前拍了十年拖,所以他爸爸過 ...

無,見黎眼冤

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

hyto 發表於 19-3-6 14:56
人越老越惜緣,同普通同學都好珍惜那份緣,何況彼此相愛過。
同感

可能以前有恨佢既時候, 但人長大左, 經歷多左, 諗返轉頭十幾歲既戀愛大家都只係小朋友, 大家都未清楚自己要咩.

三十年後有緣見返, 彼此知道大家生活得好, 真係好感恩上天既安排, 算係了左我一個心願.

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

我仔同初戀情人既女係同一間學校同級。所以間唔中學校會見到面

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

hyto 發表於 19-3-6 11:07
條友甘衰?!

又唔好咁講
係bk都睇到好多人有唔同想法

大宅

火車媽媽 發表於 19-3-6 15:05
我仔同初戀情人既女係同一間學校同級。所以間唔中學校會見到面
甘岩既。我朋友最近先發現自己女,同初戀情人個女讀埋同一間學校,重要同一班

子爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章

hyto 發表於 19-3-6 18:37
甘岩既。我朋友最近先發現自己女,同初戀情人個女讀埋同一間學校,重要同一班
...

我同初戀情人係小學同班同學。估唔到我地下一代又係同一間小學讀

大宅

火車媽媽 發表於 19-3-6 18:41
我同初戀情人係小學同班同學。估唔到我地下一代又係同一間小學讀
...
真系有緣

侯爵府

回覆 WChan 的帖子

重遇時我看得出他十分懷念我們的往日情,之後幾日每當我想起他看著我的眼神,眼淚就不停落下,很是心痛。直到今天,我才明白我為什麼哭,百感交集。我們不能回到從前,當日已選了,無論對錯都要承受,緣份就是這樣捉弄人!

水晶宮

anma 發表於 19-3-6 20:52

重遇時我看得出他十分懷念我們的往日情,之後幾日每當我想起他看著我的眼神,眼淚就不 ...

重遇真係百感交集既,我都需要左一段時間先平伏到。

當冷静返,理性返既時候就知道其實我地係有唔夾既地方,註定佢唔係我既 Mr. right.

所以上天真係自有安排,有d 人註定只係過客,能夠留下美好回憶已經足矣!

別墅

回覆樓主:

有幾個仲有fb 但就極少聯絡了 有d就失聯 有d做唔番朋友

水晶宮

hontari 發表於 19-3-5 21:06
無聯絡,亦無興趣
反而同ex個阿媽仲有定期見面,因為佢做左我契媽
...

侯爵府

臨結婚嗰陣同老公鬧得好唔愉快,一時迷失搵返個ex而個ex又係咁撩我,差啲搞到我自己結唔成婚,好彩最後自己都醒覺,宜家就算ex搵我都無再理佢

侯爵府

是的!有些人註定只是過客,如果當初我真的和他結婚,最終都會離婚收場,不如留在他記憶裡,至少他是想念我的,之後我就識了我老公,眨眼已30年,他對我算不錯。好多謝你,讓我有機會將近日心事講出,希望好快能釋懷。

男爵府

hyto 發表於 19-3-5 20:59
我兩個都有,大家只是互相關心,因為一個是中學同學,所以同學聚會都會出來,之前拍了十年拖,所以他爸爸過 ...

再也沒有見面的理由!不如不見!

水晶宮

anma 發表於 19-3-6 22:03

是的!有些人註定只是過客,如果當初我真的和他結婚,最終都會離婚收場,不如留在他記 ...

唔好咁講,我都有幸係BK遇到同路人,可以訴下心聲!

珍珠宮

anma 發表於 19-3-6 20:52

重遇時我看得出他十分懷念我們的往日情,之後幾日每當我想起他看著我的眼神,眼淚就不 ...

你ex既感情生活應該過得嘛嘛,如果婚姻美滿,唔會對ex仲有咁大感覺。

侯爵府

2018復活節勳章

一齊很多年,分開數年,上年在街上撞到,我們的互望,他-令我很傷心,因他像望陌生人一樣,需然他放棄我,到今天我仍放不低他在心中佔有重要的位置,他曾待我非常好,多謝他。
多謝樓主給我有這機會說出心底話

男爵府

再見不是朋友

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

以前會很掛念,現在放下了,相見不如不見,美好的留心中,反正生活中的人都是過客,如果有曰遇到了,點下頭,然後各自各生活下去就好了。

首頁

尾頁

跳至