自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

【更新:千辛萬苦打到電話問Citibank 客服,合資格簽賬真係包括payme, 支付寶,wechat的轉賬 。咁就易辦事好多。】

+++
舊文:
我曾問過Citibank客服,佢話payme 轉賬都當合資格簽賬。但我半信半疑,想問問大家。謝謝。

大宅

kingkingmui 發表於 19-3-6 00:23
每月要有$1,500合資格簽賬才有15%車費回贈。
我曾問過Citibank客服,佢話payme 轉賬都當合資格簽賬。但我半 ...

我都有興趣申請!
留毛先

男爵府

想知

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

每月要有$1,500合資格簽賬才有15%車費回贈。
我曾問過Citibank客服,佢話payme 轉賬都當合資格簽賬。但我半 ...

家人申請咗,但唔知payme轉賬都計

大宅

我都剛申請了,個sales 話計算

wcpcelia    發表於 19-3-6 11:20

子爵府

回覆樓主:

citi 計的

子爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章

弱弱一問,citi payme點申請?

大宅

真係唔知喎,payme都計就好喇!

大宅

回覆 pinkybee 的帖子

你是否有payme account?用citibank credit card增值

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

barotank 發表於 19-3-6 06:58
我都剛申請了,個sales 話計算

伯爵府

請問呢張卡洗唔洗年費?

大宅

koey_0611 發表於 19-3-6 16:26
請問呢張卡洗唔洗年費?

我用左8年,未俾過年費

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

kingkingmui 發表於 19-3-6 17:54
我用左8年,未俾過年費

呢張?我18年7月申請,今年就收到佢要收我年費 立即打上去”請”佢free返比我

大宅

gigi19810326 發表於 19-3-7 23:00
呢張?我18年7月申請,今年就收到佢要收我年費 立即打上去”請”佢free返比我

...

我都係用呢張。如果payme轉數都係「合資格簽賬」就超正

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都想申請唔知邊到有roadshow

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

Ovis 發表於 19-3-6 08:58
回覆 pinkybee 的帖子

你是否有payme account?用citibank credit card增值

我係新手,想請問點樣轉數增值 $1500 就當簽賬計?

我的情況:有 payme account (已綁 hsbc visa),也有 citibank octopus credit card

謝謝你賜教!

:cheeze:  :wave:

大宅

ctang97 發表於 19-3-8 12:51
我係新手,想請問點樣轉數增值 $1500 就當簽賬計?

我的情況:有 payme account (已綁 hsbc v ...

你要先解除本身綁左的hsbc Visa 咭,再綁Citi Octopus 咭,跟手「增值」$1500,攪掂。
如果吾怕麻煩,做完就解除Citi Octopus 咭,綁回你喜歡的信用咭(我就綁渣打SimplyCash咭,payme增值都有1.5%現金回贈)。每月如是。

其實payme綁hsbc 信用咭無得儲積分。你可以考慮綁其他咭。

大宅

【更新:千辛萬苦打到電話問Citibank 客服,合資格簽賬真係包括payme, 支付寶,wechat的轉賬 :ilo ...

請問優惠詳情係邊度可以睇到?

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 好媽媽勳章 大廚勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章

kingkingmui 發表於 19-3-8 19:05
你要先解除本身綁左的hsbc Visa 咭,再綁Citi Octopus 咭,跟手「增值」$1500,攪掂。
如果吾怕麻煩,做完 ...

好多謝你教我呀!

其實係 hsbc 無幾耐之前 send email 比我介紹 payme,所以我 download 完 payme apps 後,就順理成章綁埋張 hsbc visa card,而家先知原來 hsbc 係無得儲積分。

咁你仲知唔知有邊張發咭銀行用 payme 綁咭係有得儲積分?還是只有 hsbc 無呢?唔知 BOC/CCB/BEA 又有無?
:cheeze:  :wave:

大宅

【更新:千辛萬苦打到電話問Citibank 客服,合資格簽賬真係包括payme, 支付寶,wechat的轉賬 :ilo ...

請教,要登記嗎?

首頁

尾頁

跳至