懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我由6w開始唔到依家8w
飲奶個日嘔成十幾次…介左奶就好d
每日嘔7-8次……好辛苦
你有無睇醫生攞止嘔藥?
我諗住黎緊檢查問下醫生!

別墅

Pink_girl 發表於 19-3-6 11:28
胎盤形成後會好返好多,我個時都嘔到14w先停,加油,捱過去到中期會舒服好多
...

我都目標14w 前停

別墅

fakyman 發表於 19-3-6 13:56
我由6w開始唔到依家8w
飲奶個日嘔成十幾次…介左奶就好d
每日嘔7-8次……好辛苦

我有拎止嘔藥, 但食左就訓到好似昏迷咁,反唔到工, 但睇醫生有幫忙, 因為可以拎幾日病假係屋企嘔。。。係公司實在太難受

男爵府

bobochoi867 發表於 19-3-6 13:59
我有拎止嘔藥, 但食左就訓到好似昏迷咁,反唔到工, 但睇醫生有幫忙, 因為可以拎幾日病假係屋企嘔。。。 ...

我都嘔到唔想離開屋企

別墅

fakyman 發表於 19-3-6 14:18
我都嘔到唔想離開屋企

去睇睇醫生拎假紙休息, 同埋嘔得太勁食止嘔藥好d,唔好等到我嘔血先驚。。。

洋房

我week 8, 每日都作嘔,但咩都嘔唔出。
試過半夜坐sofa幾個鐘不斷想嘔....完全訓唔到....又無胃口...

同埋每日24小時都好眼訓,行得慢咗,論盡咗

別墅

Tang1122 發表於 19-3-6 20:19
我week 8, 每日都作嘔,但咩都嘔唔出。
試過半夜坐sofa幾個鐘不斷想嘔....完全訓唔到....又無胃口...

嘔唔出個人又唔舒服都好辛苦。。。我完全明白。。 week 8 個陣我都勁眼訓。。。 無法子, 一有時間就訓吧

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

我懷孕初期都系咁樣,飲小小檸檬水會舒服D,訓覺都可以止嘔。

複式洋房

bobochoi867 發表於 19-3-6 00:36
雖知孕媽心情好, 生個BB 都會開心d, 但我4 weeks到而家差唔多12 weeks 每日都嘔不下3 次。。。最近仲嘔到 ...

加油!我week 6開始反胃,一路嘔到week 18,一日嘔7次,食咩嘔咩,飲兩啖水都轉頭嘔返出黎,白泡黃膽水咩都嘔過,好多媽媽share話可以止嘔嘅梳打餅、白面包一樣照嘔返出黎,嘔到脫水入咗醫院住兩晚,so far 輕咗5kg (但幸運地,有時係食到麥當勞架,唔係我已經餓死咗)
過咗week 18, 就隔一兩日嘔一次,而家week 21, 基本上已無事,除咗有時會反胃之外,感覺越來越好
相信你都好快會捱過!加油

別墅

bobochoi867 發表於 19-3-6 00:36
雖知孕媽心情好, 生個BB 都會開心d, 但我4 weeks到而家差唔多12 weeks 每日都嘔不下3 次。。。最近仲嘔到 ...

我嘔到27週
依家28先叫好轉

首頁

尾頁

跳至