1-3歲

跳至

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

仔仔已經超過一歳,本身我偏向支持中醫多
所以有時見有少少鼻水都會用保嬰丹
但市面上好多牌子 大家試過咩牌子可分享下嗎
因為價錢都有D相差好大
我暫時只用過余仁生。位元堂
比較常見仲有馬百良,衍生,北京同仁堂

男爵府

2019新春慶豚圓

臭Patpat小B 發表於 19-3-6 09:57
但市面上好多牌子 大家試過咩 ...

余仁生 點解我覺得效果無乜顯著

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

bchuma 發表於 19-3-6 23:41
余仁生 點解我覺得效果無乜顯著

其實我覺得余仁生同位元堂差不多,位元堂平D,而馬百良又更平,所以問下有冇用家

珍珠宮

2019新春慶豚圓 BB防敏心得分享勳章

其實我係見咁多媽媽都有買我先跟風買,我仔仔未食過,我買余仁生既

男爵府

2019新春慶豚圓

臭Patpat小B 發表於 19-3-7 12:53
其實我覺得余仁生同位元堂差不多,位元堂平D,而馬百良又更平,所以問下有冇用家
...

我仔食呢點無乜幫助 每次都要去睇醫生 所以後來我都無買咯

珍珠宮

2019新春慶豚圓

身邊多數都係用余仁生

洋房

臭Patpat小B 發表於 19-3-6 09:57
但市面上好多牌子 大家試過咩 ...

我們用余仁生

別墅

身邊媽媽大都食余仁生保嬰丹,媽媽果代已經食起,個盒仲係屋企裝左幾廿年散紙

我比較信香港本地生產的牌子,余仁生保嬰丹廠係元朗!一定要符合哂本地衛生署要求先可以賣, 有信心!

我兩個小朋友一、兩歲食,瞓得唔好、熱氣或者初初有小小鼻水就比佢食一樽仔,佢地通常一兩樽就好返!所以一定有一兩盒係屋企看門口!

別墅

回覆 bchuma 的帖子

要睇睇咩叫冇效同你點食, 之前之後食左咩同小朋友體質等等,如果唔太清楚都係睇醫生好

男爵府

2019新春慶豚圓

wongkitty 發表於 19-3-9 09:57

要睇睇咩叫冇效同你點食, 之前之後食左咩同小朋友體質等等,如果唔太清楚都係睇醫生好 ...

所以我每次都睇醫生咯

別墅

咁就啱啦!

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊