0-6個月

跳至

首頁

尾頁
TungTung624 發表於 19-3-28 10:29
佢下午就一時時訓到…夜晚12點幾食完就訓到第二朝7-9點

一般黎講,2-3個月大BB全日瞓14-16個鐘,隨住BB 越黎越大個,日間醒的時間會漸多,夜晚瞓覺時間增長,食完奶之後未必即刻入睡,可放床仔俾佢自行入睡。你BB日間瞓得少都唔緊要架,可以同BB多D傾計同玩,刺激佢大腦發展,特別係視覺、聽覺、觸覺上。通常日間會同BB做D咩?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

Yvonne@NUTRICIA 發表於 19-4-2 15:09
一般黎講,2-3個月大BB全日瞓14-16個鐘,隨住BB 越黎越大個,日間醒的時間會漸多,夜晚瞓覺時間增長,食 ...

佢而家有時食完就會玩…有時就訓(emoji)
TungTung624 發表於 19-4-3 09:55
佢而家有時食完就會玩…有時就訓(emoji)

BB食到、玩到、瞓到,都係健康的表現黎架! 日間可以用色彩繽紛、發聲音的玩具同BB玩,刺激佢視覺、聽覺發展,又可以訓練佢頸部肌肉。媽媽更可以同BB傾計、唱歌仔、做下tummy time

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

Yvonne@NUTRICIA 發表於 19-4-9 18:12
BB食到、玩到、瞓到,都係健康的表現黎架! 日間可以用色彩繽紛、發聲音的玩具同BB玩,刺激佢視覺、聽覺發 ...

好呀(emoji)謝謝你(emoji)(emoji)

TungTung624 發表於 19-4-9 18:24
好呀(emoji)謝謝你(emoji)(emoji)

唔洗客氣~

複式洋房

Yvonne@NUTRICIA 發表於 19-4-16 15:24
唔洗客氣~

首頁

尾頁

跳至