6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

果容得唔得呢

呢d

thanks

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

Stephanie_Summ 發表於 19-3-7 20:39
緊係可以啦 我兩個加固都加得好好 一次米糊都無食過

原來係咁 仲以為一定要由米糊開始

唔該
大事化小, 小事化毛.........

禁止訪問

禁止訪問

珍珠宮

Stephanie_Summ 發表於 19-3-7 20:50
https://youtu.be/lojZ-wP6mtw
可以比你參考下

謝謝你

珍珠宮

Stephanie_Summ 發表於 19-3-7 20:54
米糊唔多唔少都有啲化學野 所以我唔主張食米糊 與其比米糊佢食 不如自己用新鮮食物整野比佢食
...

都係ge

咁煲粥?

禁止訪問

男爵府

我仔第一口固體好似係蘋果蓉,方便嘛,自己食,磨兩下,衰仔:試啖啦

大宅

米糊我只係試稀杰度。試左幾日就開始其他新鮮食物。始終米糊係化學野。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

irene891 發表於 19-3-8 17:20
我都有買丫 我都有啲後悔個日無買多啲 太抵喇

不過我個時加固都係有用米糊的 始終唔使煲 方便啲 但我有加 ...

bb展真係勁抵, littlx Frxxxxx 250蚊18包 13.x一包 ,佢新出2隻口味都100蚊2盒,我掃左勁多番屋企,而家一田同Aeon BB展,都有做優惠,咁當然無荷花bb展咁抵啦,我而家一日一包比呀仔食,食唔晒放雪櫃第2日要食完,靠食果蓉令便便唔好咁硬

禁止訪問

男爵府

irene891 發表於 19-3-8 18:04
我上次買hipp呢隻係60蚊6包 10蚊包 仲抵丫 但而家無啦 要廿蚊包

我last day個日好似搵唔到hipp仲有賣果蓉,唔知係咪賣晒,可能睇漏眼 不過呀仔食開littlx fxxxx,同埋有乳酪味,我排隊拎左4包hipp贈品囉

禁止訪問

珍珠宮

健康院都係咁建議,bb第一啖固一定要係米糊。

男爵府

kmbb519 發表於 19-3-7 19:49
果容得唔得呢

呢d

米糊係要食嘠 ,無理由就食果嘠

別墅

我都會俾呀B食左米糊或者粥仔先 一係自己煲 一係買有機米糊 會安心D 仲會溝稀D
食慣左就會加D果蓉落糊仔粥仔

首頁

尾頁

跳至